AKARYAKIT İSTASYONUNDAKİ KAR MASKELİ CİNAYETTE 5 SANIĞA CEZA YAĞDI

AKARYAKIT İSTASYONUNDAKİ KAR MASKELİ CİNAYETTE 5 SANIĞA CEZA YAĞDI

3 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 1 SANIĞA 24 YIL, 1 SANIĞA 26 YIL HAPİS

Kayseri´nin İncesu ilçesinde 2014 yılında akaryakıt istasyonunda kar maskesi ve puşi takarak marketi yağmalayıp, bir pompacının öldürüldüğü cinayetle ilgili İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı özel ekibin yaptığı çalışma sonucu yakalanan ve bu suçtan tutuklu yargılanan 5 sanığa ceza yağdı. Tutuklu 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, etkin pişmanlıkta bulunan 1 sanığa 24 yıl 8 ay, suça sürüklenen yaşı küçük 1 sanığa da 26 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

10 Ocak 2014 tarihinde Kayseri - Adana karayolu üzeri İncesu ilçesi civarında bulunan bir akaryakıt istasyonunda gece saatlerinde meydana gelen olayda kar maskeleriyle istasyona gelen şahıslar, pompacı olarak görev yapan 48 yaşındaki Selami Çakır´ı bıçaklayarak öldürdükten sonra kayıplara karıştı. 4 yıl sonra İl Jandarma Komutanlığı dosyayı ele alarak faillerin bulunması için özel ekip kurdu. Yaklaşık 6 aylık çalışma sonucu dedektifler, kamera kayıtları ve teknik takip sonucu olayla ilgili olarak 7 şüpheli eş zamanlı düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan Ramazan A., Ömer B., Osman Ç., Muhammed Ç. ve suça sürüklenen çocuk Y.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

POMPACII ÖLDÜRDÜKTEN SONRA SİGARA ÇALDILAR

Öte yandan, cinayet anı da saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Gece saatlerinde akaryakıt istasyonuna gelen kar maskeli şahıslar, o sırada tek çalışan Selami Çakır´ı fark etti. Şahısların Çakır´ı defalarca bıçaklaması güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kameralara ayrıca Çakır´ı öldüren şahısların istasyondan sigara çalarak kayıplara karışması da yansıdı.

Cinayete kurban giden Selami Çakır´ın Giresun´da emekli olduktan sonra üniversite okuyan çocuklarını okutmak için Kayseri´ye geldiği, benzin istasyonunda yaklaşık 2 hafta çalıştığı öğrenildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar Ramazan A., Ömer B., Osman Ç., Muhammed Ç. ve suça sürüklenen çocuk Y.B. ile avukatlar hazır bulundu.

Dosyada 18 yaşından küçük suça sürüklenen çocuk olduğu için kapalı görülen duruşmada, salona kimse alınmadı.

Tutuklu sanıklardan Ramazan A.´nın etkin pişmanlıkta bulunduğu öğrenilirken, savcı mütalaasında 10 Ocak 2014 tarihinde İncesu ilçesi Saraycık Mahallesi´nde bir petrol istasyonunda meydana gelen olayda şüphelilerin beyaz renkli eldiven, yüzlerinde puşi ve kar maskeleri ile iki ayrı kapıdan eş zamanlı markete girdikleri, pompacı olarak çalışan Selami Çakır´ı sopa ve bıçaklarla öldürdükleri, marketi yağmalamaya devam ettikleri ve kayıpları karıştıkları gerekçeleriyle ?kasten adam öldürme´ ve ?nitelikli yağma´ suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

3 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklardan Ömer B. Osman Ç. ve Muhammed Ç.´ye ?kasten adam öldürme´ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ?nitelikli yağma´ suçundan ise ayrı ayrı 9 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Tutuklu sanıklardan etkin pişmanlıkta bulunan Ramazan A.´ya ?kasten adam öldürme´ suçundan 20 yıl, ?nitelikli yağma´ suçundan 4 yıl 8 ay olmak üzere toplam 24 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, suça sürüklenen çocuk Y.B.´ye ise ?kasten adam öldürme´ suçundan 20 yıl, ?nitelikli yağma´ suçundan ise 6 yıl 2 ay 20 gün olmak üzere toplam 26 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma sonrası sanık yakınları sinir krizi geçirdi.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı

Cinsel saldırı olayının şüphelisi 270 saatlik kamera kaydının izlenmesi sonucu bulundu