AK PARTİ’DE İLK KONGRE 14 MART’TA

AK PARTİ’DE İLK KONGRE 14 MART’TA

ÇOPUROĞLU: İLK İŞ İLÇE KONGRELERİNİ TAMAMLAMAK OLACAK

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında 14 Mart’ta başlayacak olan kongre sürecine dair bilgiler verip ismi kesinleşen üç ilçe başkan adayını kamuoyuna tanıttı. Başkan Çopruğlu Kocasinan'da Hüseyin Okandan, Tomarza'da Erhan Şahin ve Bünyan'da Yıldıray Hakkı Koç'un kongrelerde AK Parti İlçe Başkan adayı olacağını duyurdu. Çopuroğlu il başkanlığı ile ilgili kararını ise ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra paylaşacağını da sözlerine ekledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında 14 Mart’ta Kocasinan İlçe Kongresi ile başlayacak olan kongre sürecine dair bilgiler verip, kongre takviminde ilk 3 sırada yer alan ilçenin başkan adaylarını açıkladı. Başkan Çopuroğlu değerlendirmesinde Kocasinan’da Hüseyin Okandan, Tomarza’da Erhan Şahin, Bünyan’da da Yıldıray Hakkı Koç’un başkan adayı olduğunu belirterek şunları kaydetti. "14 Mart itibariyle ilçe kongrelerine başlıyoruz. Bu hafta sonu inşallah Kocasinan İlçe Kongresi ile startı vermiş olacağız. Devamında Bünyan ve Tomarza ile bu haftaki süreci tamamlamış olacağız. Kısmet olursa bundan sonraki dönemde 18 Nisan'a kadar her hafta Pazartesi veya Salı günü ilçe başkan adaylarımızı takdim edeceğiz. O ilçemizle alakalı bir hafta öncesinden açıklama yapmış olacağız. Tabi bu süreçte her hafta sonu kongremiz olacak ancak genel merkezimizin programı çerçevesinde milletvekillerimizin kampı olacak. O tarihlerde biraz mola vereceğiz. Bundan sonra her hafta bir, iki, üç ilçede kongre yapacağız. Şimdiye kadar bu süreçte istişare yapmaya devam ettik ilçelerimizle alakalı. Belli bir noktaya geldik. Biz kanaatimizi genel merkeze iletmek suretiyle genel merkezimizin onayıyla 3 ilçe başkanımızı huzurlarınızda açıklamak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte geriye 13 ilçemiz kalıyor. Bunu da bu performansla devam ettirmek istiyoruz. Hiçbir işimizi kafamıza göre yapmıyoruz. Çünkü kafamıza göre iş yaparsak kafamıza göre sonuç alırız. Hem bu bizim teşkilatımıza hem de yapımıza uygun olmaz diye düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte mevcut ilçe başkanlarımızla devam edeceğiz. En yakın olması sebebiyle Hüseyin Okandan başkanımızla devam edeceğiz kısmet olursa. Sonrasında Bünyan İlçe Başkanımız Yıldıray Hakkı Koç başkanımızla devam etme kararı aldık. Hemen ondan sonraki üçüncü ilçe kongremizde de Erhan Şahin başkanımızla inşallah devam edeceğiz. Başkanlarımızın hemen hepsi bir yıldan biraz fazladır görevdeler. Bu çerçevede beraber çalıştık, bundan sonraki süreçte de inşallah beraber devam edeceğiz"

Basın toplantısına iştirak eden AK Parti Kütahya Milletvekili ve Kayseri İl Koordinatörü İshak Gazel ise "14 Mart itibariyle Kayseri'deki kongre sürecimizi başlatıyoruz AK Parti olarak. Allah nasip ederse kongre sürecinde takvimimiz 18 Nisan Melikgazi kongresiyle bitireceğiz. İlçe başkanlarımızla ilgili kanaatim şu yönde genel itibariyle; hem il hem ilçe teşkilatlarımız gerçekten Kayseri'de canla, başla çalışan arkadaşlarımız. Yıllarca teşkilatlarda çalışmış bir kardeşiniz olarak ben de bunu Kayseri'de gözlemliyorum. Haftaya yapılacak ilk üç kongremizdeki adaylarımızı da bugün tanıtmayı uygun gördük. Allah nasip ederse haftaya da sonraki dört kongreyle ilgili ilçe başkanlarımızı açıklayacağız. Tabi, değişen ilçe başkanlarımız olacak. Onları da il teşkilatımızla birlikte bir süreç şeklinde istişare ederek yürütmeye çalışıyoruz. Ben şunu görüyorum, AK Parti Teşkilatımız Kayseri'deki gündeme de hakim bir teşkilat. Kongre sürecimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Kayseri İl Koordinatörü Gazel sorular üzerine "İl başkanlığı, kogremiz için istişare sürecimizi yürütüyoruz. Aday tespiti noktasında üyelerimizin temayülünü alıyoruz ilk etapta. Kongreye de adaylarımızla birlikte gideceğiz. Başka adayımız yok. İl başkanlığı konusunda bir müracaat yok, il başkanımızdan da memnunuz" değerlendirmesinde bulundu.

İl Başkanı Çopuroğlu ise, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il başkanlığı ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı