AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kılıçdaroğlu’nun partisinden bir an evvel istifa etmesi lazım. CHP’deki durum Japonya’da olsa harakiri yaparlardı” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türk halkına teşekkür eden Tamer, “Türkiye son dönemde çok sıkıntılı bir seçim sürecine girmişti. Hem muhalefetin hem dış güçlerin birtakım seçimlere müdahale etmesiyle, daha önceleri hükümetimize biçilen ömür vardı. Sandıkta yapamayacaklarını bir takım oyunlarla yapmaya çalıştılar ve birtakım sıkıntılar vardı. Türk halkına teşekkür ediyoruz. Halkımız öyle bilinçli oldu ki hepsini takdir etmemek mümkün değil” dedi.
“Yüzde 45’lik bir oy oranını vatandaşlarımız sağladı. Türkiye’nin önünü açtılar, ekonomik ve siyasal istikrarın savunucusu oldular” diyen Tamer, “Bize de önemli bir yük yüklediler. Bu yükün farkındayız. Biz de elimizden geldiği kadar hep halkın arasında olarak, Türkiye’yi yeni yeni projelerle buluşturacağız.
Geçmişteki olumsuz hikayelerin, bir takım iftiraların ve kasetlerin düzmece olduğu zaten gözüktü. Biz hiçbir zaman yolsuzluğun arkasında olmadık. Bizim 4 bakanımız kendi dilekçeleri ile birlikte yüce divana gitmeyi istediler. Bunu muhalefet beklemiyordu. Sayın Başbakanımızın da tutumu gayet netti. Biz Başbakanımızdan son derece eminiz” dedi.
Adnan Menderes’e, Turgut Özal’a yapılan aynı durumun Başbakan Erdoğan’a da oynanmak istediğini ancak senaryonun tutmadığını ileri süren Tamer, “Düşünün bir insanın mahremine kadar ineceksiniz ve onları servis edeceksiniz. Bu ne bir dine mensup insanların yapabileceği bir iş ne de vicdanı olan bir insanın yapabileceği bir iş. Zamanında Deniz Baykal’a yapılan komplo sonrasında sayın Kılıçdaroğlu geldi. Kendisi de bu yolla geldiğini bile bile ağzını bozdu, siyaseti çirkinleştirdi. Biz bunları esefle izledik ve tasvip etmedik. Sonuçta halk dedi ki ‘Siz ne yaparsanız yapın biz biliyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız ve güveniyoruz’ dedi. Doğrusu da bu. Halkın öz güvenine saygı göstermek de seçimlerin sonuçlarıdır. Başka şekilde de olamazdı. Halk gitti AK Parti’yi yüzde 45’lik oy ile ‘Biz sizden memnunuz’ diyerek gerekli dersi vermiş oldu” diye konuştu.

“GENEL SEÇİM OLSA MHP’NİN KAYSERİ’DE YÜZDE 27 VEYA 28 ALMASI MÜMKÜN DEĞİL”
Muhalefetin aldığı oy oranı doğruyu göstermediğini savunan Tamer, “Seçmenler duruma göre farklı partileri destekledi. Bunlar aralarında seçim anlaşması yaparak seçime gittiler. MHP’nin oylarında bazı yerlerde artış oldu ama Türkiye genelinde fazla artış yok. Genel seçim olsa MHP’nin Kayseri’de yüzde 27 veya 28 alması mümkün değil. CHP ve MHP birbirini destekliyor çünkü” diye konuştu.
Tamer, “Başbakanımız’a diktatör diyorlar ya, diktatör olsaydı meydanlarda ‘Seni nereye kaçarsan kaç getireceğiz’ diye bilirler miydi? Seçim öncesinde çok çirkinlikler oldu. Niye kaçmadı? Sayın Kılıçdaroğlu seçim öncesinde söylediklerinden utanıyor mu? Nereye kaçtı? Kaçan mı var?
Kılıçdaroğlu’nun partisinden biran evvel istifa etmesi lazım. Bana göre de en büyük diktatör Kılıçdaroğlu. Parti içinde kesinlikle yıllardan beri seçim kaybediyorsun. Partini bir adım öne götüremiyorsun hala partinin başındasın. Bu durum Japonya’da olsa harakiri yaparlardı.
CHP’li olan kardeşlerimiz bu sözlerimle ilgili alınmasınlar. Türkiye’de seçim kaybeden her parti başkanının düşünüp, onurlu bir davranış yaparak partisini bırakması gerekir diye düşünüyorum. Başarısızsanız bırakın başka bir partili gelsin. Sayın Başbakanımız birinci parti çıkmazsak istifa edeceğini söyledi. Bana göre de birinci parti çıkmasak istifa ederdi” şeklinde konuştu.

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı