AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCI MEHMET ÖZHASEKİ

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCI MEHMET ÖZHASEKİ

BELEDİYECİLİK SABIR İŞİDİR

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki; pandemi döneminde belediyelerin başarılı çalışmaları olduğunu belirtirken, “Kimi başkanlar devletin bir parçası olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kimisi de tam tersine bir algıyla uğraşıp sanki devletten bağımsız gibi ayrı baş çekerek dışarıda başka âlemlere doğru yürüdüler” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın’ açılışında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanları ile illerinde yapılması gerekenleri ve gençlik politikaları üzerine görüşüldüğünü belirtti.

Gençlerin beklenti ve taleplerini geniş ve kapsamlı olarak ele aldıklarını aktaran Özhaseki,” Gençlik ne düşünüyor? Neredeler? Hayattan beklentileri nedir? Hayata ve olaya bakışı nasıldır? Bizler nasıl bir gençlik bekliyoruz? Beklediğimiz gençliğe mevcut potansiyeli götürmek için neler yapabiliriz uzun uzun arkadaşlarımızla konuştuk. Genel merkeze düşen görevleri, yapacaklarımızı daha sonra da belediye başkanı arkadaşlarımızın yapması icap gereken bütün bu konuları kendileriyle burada uzun uzun tartıştık, görüştük. Çok şükür inanıyoruz ki arkadaşlarımız bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklardır. “ ifadelerini kullandı.

Belediyeciliğin zor, sabır ve yürek isteyen bir iş olduğunun altını çizen Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü. “Sizler çok iyi biliyorsunuz, belediyecilik zor bir iş. Aslında belediyecilik bir aşk işi, bir sevda işi. Belediyecilik yapmak için biraz yürek ister, biraz sabır ister, biraz çaba ve alın teri ister. Uykusuz geceler, stresli ortamlar ve kaygılı bekleyişler hep bizim belediye başkanı arkadaşlarımızı bekler. Eğer siz inanmışsanız ve bir dava adamı olduğunuzu her fırsatta ifade ediyorsanız sıratı müstakim üzerine yaşamaya ah etmişseniz ve bu hal üzerine ölmeyi göze almışsanız bu çileleri çekmeye gönüllü bir belediye başkanı her zaman talip olur. İnanıyorum ki iyi niyetle ortaya çıkan, uğraşan, gayret eden, çabalayan ve alın teri döken bütün belediye başkanlarımızın Cenabı Allah tutan eli olur, gören gözü olur, yürüyen ayağı olur ve arkadaşlarımız başarılı olurlar.”

Yerel seçimlerin üzerinden 1,5 sene geçtiğini, yaptırdıkları anketlerde vatandaşın güveninin devam ettiği ve başarılı sonuçların olduğunu belirtip şöyle konuştu. “Seçimlerden bu yana yaklaşık 1,5 sene bir zaman geçti. Belediye başkanı arkadaşlarımız büyük bir gayret ve özveriyle uğraşıyorlar. Anketler yaptırdık, arkadaşlarımız müthiş başarılılar. Vatandaş seviyor, güvenini devam ettiriyor. Bundan dolayı da belediye başkanı arkadaşlarımızla zaten biz tek tek o anketleri paylaşacağız. Yakın bir süre içerisinde illerimize gidip arkadaşlarımızla projelerini, yapacaklarını veya Ankara’dan beklentilerini görüp nasıl yardımcı olacağımız hususu da mutlaka kendileri ile istişare edileceğiz.”

Pandemi sürecinin iyi ve kötü niyetli belediye başkanlarını açığa çıkardığını aktaran Özhaseki; Kimi başkanlar devletin bir parçası olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kimisi de tam tersine bir algıyla uğraşıp sanki devletten bağımsız gibi ayrı baş çekerek dışarıda başka âlemlere doğru yürüdüler” diyerek sözlerini şöyle noktaladı.  “ Geçmişte kısa bir süre önce bir pandemi süreci yaşadık. Aslında iyi niyetli belediye başkanıyla kötü niyetlileri bu dönem resmen açığa çıkardı. Bizim belediye başkanlarımız, 794 kişiyiz şu anda. Sizin verdiğiniz talimatla valilerimizle, kaymakamlarımızla kol kola girdiler. Gece gündüz demeden her bir köşede kim varsa yardım edilmesi gereken herkese ulaştılar. Kimi amcanın çiftini sürdüler, kimi teyzenin bulaşıklarını yıkadılar. Yardım paketleri ulaştırdılar, çocuklara oyuncaklar dağıttılar. Devletin bir parçası olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kimisi de tam tersine bir algıyla uğraşıp sanki devletten bağımsız gibi ayrı baş çekerek dışarıda başka âlemlere doğru yürüdüler. Ben huzurlarınızda gece gündüz demeden 1,5 senedir gayret eden, bizim yüzümüzü ak eden gayretli belediye başkanlarımıza gerek bu yaptıkları çalışmadan dolayı gerekse de pandemi sürecindeki yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Bizim bugün burada konuştuğumuz konularda da sizin talimatınız ile anlatmaya çalıştığımız konularda da inanıyorum ki arkadaşlarımız büyük bir gayret içerisinde olacaklar. 2023 seçimlerine doğru giderken 6,5 milyon gencin karşımızda olduğunu görerek, bilerek, onlara ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklardır diye düşünüyorum. Arkadaşlarımızla da konuştuğumuzda da zaten hepsinin hazır olduğunu gördüm. Buraya kadar sizlerin teşrifinden dolayı çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bunca yoğun işinizin arasında dünya ile uğraşırken Türkiye’nin büyük meseleleri ile uğraşırken ve herkes sizden müjdeli haberler beklerken bizlerde size dua ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz. “

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da