AK PARTİ, ENGELLİLER BÖLGE TOPLANTISI YAPIYOR

AK PARTİ, ENGELLİLER BÖLGE TOPLANTISI YAPIYOR

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından hafta sonu ''Engelliler Bölge Toplantısı'' düzenlenecek. İki gün sürecek toplantıda, engellilerin sorunları tartışılıp, çözüm önerileri ele alınacak.


AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında, Engelliler Bölge Toplantısı ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarıyla birlikte katıldıkları Çin gezisi ile ilgili açıklamalarda bulundular.
Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, mobilyacılarla birlikte Çin'e düzenlenen 5 günlük geziye katıldıklarını, burada düzenlenen Mobilya Fuarı'nı incelediklerini belirterek, ''Türkiye'nin 1.7 milyar dolarlık mobilya ihracatı var. Buna karşılık 980 milyon dolarlık da mobilya ithalatımız bulunuyor. Dolayısıyla, mobilya sektöründe ihracatımız, ithalatımızı karşılıyor ve hatta artı veriyor. Kayseri de, bu ihracatın üçte birini yapıyor. Bu güzel tabloya karşılık Türkiye, dünya mobilya ticaretinde ancak yüzde 1'lik bir paya sahip. Bu yüzdeyi artırmamız gerekiyor. Bu nedenle oluşturduğumuz Mobilyacılar Sitesi'nde bir de ''Mobilya Market'' kurma projemiz var. Bu proje tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. Bu Mobilya Market'lerde Kayserili firmalarımızın ürünleri yer alacak. Mobilya Marketler sayesinde ihracatımızın artacağını hedefliyoruz'' diye konuştu.
Basın toplantısında, Bölgesel Engelliler Toplantısı hakkında bilgiler veren Milletvekili İsmail Tamer de, engellilerin sorunları ve engellilere verilen hizmetlerin geliştirilmesi konularının ele alınacağı toplantının Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildiğini bildirdi. Tamer, 2 gün sürecek toplantıya 13 ilden il başkanları, başkan yardımları, kadın kolları başkanlarından katılımların olacağını, ayrıca Genel Başkan yardımcısının da toplantıya teşrif edeceğini kaydetti. Tamer, ''Down Sendromlu kardeşlerimiz de toplantıya gelecekler. Erciyes'te düzenlenen Engelliler Kayak Yarışları'nda dereceye giren kardeşlerimizin ödül törenini de bu toplantıda yapacağız. Ayrıca Kayserili hayırseverlerimizin katkılarıyla alınan 160 adet akülü aracın bir kısmı da bu toplantıda dağıtılacak. Bu araçlardan, başka illerde oturup da ihtiyaç duyan engelli kardeşlerimize de göndereceğiz'' dedi.
AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, bu tür faaliyetleri Kayseri'den başlatıp tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmak istediklerini de bildirdi.




Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı