AK PARTİ 12 YAŞINA GİRDİ

AK PARTİ 12 YAŞINA GİRDİ

YAPILAN HİZMETLER ANLATMAKLA BİTMEZ

14 Ağustos 2001 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın öncülüğünde kurulan Adalet ve Kaykınma Partisi 12 yaşına girdi. Bun nedenle İl başkanlığında bir basın toplantısı  düzenlendi. İlçe Belediye Başkanıları, İlçe teşkilat başkanları ve yöneticilerin katıldığı toplantıda AK Parti Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, İl Başkanı Ömer Dengiz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`de ülkenin ve Kayseri`nin geçen 12 yılda kat ettiği yolu anlattılar.

                AK Parti`inin 12 yaşına girmesi nedeniyle parti bayraklarıyla süslenen il binasında düzenlenen basın toplantısında ilk konuşan İl Başkanı Ömer Dengiz oldu. AK Parti’nin millet tarafından kurularak iş başına getirildiğini, girdiği bütün seçimlerden zaferle çıktığını ve 11 yıllık iktidar döneminde Türkiye’yi baştan aşağı yenilediğini ifade etti.

                Türkiye’nin 2001 yılında büyük bir ekonomik, siyasi ve toplumsal kriz yaşadığını hatırlatan Dengiz, şunları söyledi: “Borsanın çöktüğü, gecelik faizlerin yüzde 7500’lere çıktığı, enflasyonun yüzde 70’lerde olduğu, dövizin bir anda üçe katlandığı ve IMF’ye 23,5 milyar dolar borç bulunduğu bir ortamda, işsizlik ve sefalete sürüklenen halkımız, büyük bir toplumsal patlamanın eşiğinde bulunuyordu. Geleceğe dair umutlarını da kaybetmiş milletimiz, işte böyle bir ortamda yine çareyi kendi bularak, 14 Ağustos 2001 yılında kendi kadrolarını siyasi yaşantımıza soktu ve çok kısa bir süre sonra iktidara taşıdı. Genel Başbakanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki  AK Parti, girdiği bütün seçimlerde rekor oyla birinci parti olmuş ve Türkiye’yi baştan aşağı yenilemiştir. Bugün faiz, büyüme, işsizlik ve dövizdeki rakamlara baktığımızda, Türkiye’nin 11 yıllık süre zarfında nasıl büyük bir değişim yaşadığını net bir biçimde görebiliyoruz. Ekonominin yanı sıra, sağlık, eğitim, yargı, dış politika ve demokratikleşme konularında da 2001 yılında hayal dahi edilemeyen reformları gerçekleştiren partimiz, Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada itibar gören ülkeler arasına yükseltmeyi başarmıştır.”

                Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, AK Parti iktidarı döneminden önce hizmet etmenin zorluğuna değindi. 12 yılda yapılan icraatları saatlerce anlatılsa bitirelemeyeceğini söyleyen Özhaseki, "Kayseri için hazineden hiçbir destek istemeden büyük hizmetler yapmaya çalıştık ama  o zamanki hükümetler bizi hep engelledi. Ancak “Ne zaman AK Parti iktidara geldi o hizmetlerin önü açıldı. Türkiye’de iki çeşit parti var. Biri ideolojik temelli, diğeri hizmet temellidir. Biz hizmet temelli bir partiyiz. Bu nedenle halkımızın bu kadar desteğini aldık ve çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

                Hizmetlerin yanı sıra demokratikleşme alanında da önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, 12 yıllık AK Parti iktidarlarında Sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada olduğu gibi bütün alanlarda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlere imza atıldığının altını çizdi.

               AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise konuşmasında Türkiye’nin kısa süredeki büyümesi nedeniyle tüm Dünya milletlerinin umudu haline geldiğini belirterek Türk pasaportunun artık çok daha kıymetli hale geldiğini, bunu yurt dışına çıkan bütün vatandaşların ifade ettiğini vurgulayan Öksüzkaya, “Enflasyonla boğuşan, parası Dünyanın en değersiz ülkesi olan ülkemiz, şükürler olsun ki bugün bu noktaya geldi. Savunma sanayi ve teknolojiye yatırım yapma noktasında da kendi ayaklarımızın üzerinde durabilecek konuma geliyoruz. İnsanlarımızın hayatını her alanda kolaylaştırdık” ifadelerini kullandı.
  Türk demokrasisinin geçmişte devamlı olarak kesintiye uğradığına dikkat çeken isim ise AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır oldu. Bakır, AK Parti iktidarlarının en büyük hizmetini ise kadınlara verdiği değer olarak nitelendirdi.

                Vesayet sisteminin AK Parti döneminde kalktığını söyleyen Bakır, "Nasıl keyfi ve ideoloji sebeplerden dolayı bazı kadrolara atandığı ve atanmadıklarını gördük. Namazını kılan, oruç tutan üniversite öğretim üyesinin nasıl yaftalandığını gördüm. Nasıl fişlendiğini iyi hatırlıyorum. Başörtülü kızlarımızın üniversiteye nasıl giremediğini, asistanlık sınavına giren başörtülü kızlarımız "K" harfi ile işlendi. Sınav kağıtlarına konulan "K" harfi ile kapalı olduğu, başörtülü olduğunu fişlediler. Bende 8 kes asistanlık sınava girdim. Bizde halkın içinden geliyorduk ve istenmiyorduk. Halkın içinden gelen insanların önü bir şekilde kapatılıyordu. Partimiz döneminde bunlar ortadan kalktı." dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı