AK PARTİ´NİN SEÇİM TARİFESİ BELLİ OLDU!

AK PARTİ´NİN SEÇİM TARİFESİ BELLİ OLDU!

ADAYLARDAN EN YÜKSEK 10 BİN TL ALINACAK?

Mart 2019 ?da gerçekleştirilmesi planlanan ?Mahalli İdareler Seçimleri´ne adım adım yaklaşılırken partiler aday belirleme sürecini başlattılar? Bu hazırlıklar kapsamında AK Parti´de yerel seçimler için uygulanacak olan ücret tarifesi belli oldu. Yerel seçim tarifesine göre büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin TL, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL başvuru ücreti alınacağı öğrenildi?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çelik, büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin TL, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL alınacağını duyurdu.

Adaylık başvuruları; Belediye Başkanlıkları için 5 Kasım 2018 ile 12 Kasım 2018 tarihleri arasında, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için 5 Kasım 2018 ile 3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

Adaylık başvuruları; Büyükşehir ve İl Belediye Başkanlıkları için Genel Merkeze veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarına, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları için İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri için İlçe Başkanlıklarına bizzat yazılı olarak yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Çelik, büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin TL, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde ilçe belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500 TL, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500 TL, belde belediye başkanı aday adaylarından bin TL, Büyükşehirlerdeki Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından bin TL, İl Genel Meclisi üyesi ve Büyükşehir olmayan diğer illerin Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından 500 TL aidat alınacağını bildirdi.

Belirlenen aidatların, kadın ve genç aday adaylardan 1/2, engelli aday adaylarından 1/4 oranında alınacağını belirten Çelik, "31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin bütün iş ve işlemlerle ilgili olarak Merkez Karar ve Yönetim Kuruluna ait tüm yetkiler Merkez Yürütme Kurulu´na devredilmiştir" açıklamasında bulundu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı