AK PARTİ´DE

AK PARTİ´DE

YENİ ADAY FORMÜLÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan son MYK´da Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki´ye 30 büyükşehir dahil 81 il için 3´ü siyasi, 2´si ise iş dünyası, esnaf-eşraftan oluşan beş kişilik aday adayı listesi sunması talimatını verdi. Özhaseki, kurmayları ile birlikte şimdi harıl harıl bu beş kişilik listeyi hazırlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı bir değerlendirmede bu kez belediye başkan adaylarının bir bölümünü erken açıklayacaklarını belirtmişti. Bu çerçevede AK Parti´nin 18 Ağustos´ta yapılan olağan kongresinde oluşturulan MYK aradan geçen bir aylık zamana rağmen üç toplantı yaptı. Üç toplantının da en önemli gündem maddesi yaklaşan yerel seçimlerdi. Bu noktada Kayseri ile ilgili isim çalışması da başladı.

Son MYK toplantısında, yerel seçimlerle ve belediye başkanlarının performansı ile ilgili uzun bir sunum yapan Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki´ye bu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir talimat verdi. Bu talimata göre, 81 ilde AK Partili üç isim ile birlikte, partili olmayan iş dünyasından, eşraftan-esnaftan beş kişilik bir listenin Özhaseki tarafından Cumhurbaşkanının tetkik ve takdirine sunulması kararlaştırıldı.

Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki şimdilerde 8 yardımcısı ile birlikte her il için sunacağı beş ismin tespitiyle uğraşıyor. Kayseri´den cumhurbaşkanına sunulacak üç ismin başında mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in olmasına kesin gözle bakılırken, diğer iki isimden birinin belediye başkanı diğerinin de yine bir belediye başkanı veya eski parti yöneticisi olacağı sanılıyor. Özhaseki´nin cumhurbaşkanına Kayseri için sunacağı  ?siyasi´ isimleri kafasında şekillendirdiği, ancak ?sivil´ isimler konusunda bir arayış içerisinde olduğu söyleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı