AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AHMET DOĞAN

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AHMET DOĞAN

?MHP İLE KOALİSYON OLMAZSA, ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ?

7 Haziran´da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından Ak Parti´den Kayseri milletvekili seçilen henüz çiçeği burnunda vekillerden Ahmet Doğan, medya grubumuza nezaket ziyaretinde bulunarak seçin sürecinde verilen destekten dolayı şükranlarını sundu? Ziyarette haber ekibimize seçim sonuçları konusunda değerlendirmede bulunan Vekil Doğan ?Ak Parti öncelikli olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyon hükümeti kurmanın yollarını aramalı şayet sonuca gidilemiyorsa bir an evvel erken seçim seçeneğini devreye sokacak girişimlerde bulunmalıdır? ifadesini kullandı? 

Kay Grup Genel Yayın yönetmeni Veli Altınkaya tarafından ağırlanan Ak Parti Milletvekili Ahmet Doğan seçim sürecinde gerçekleşen destekten dolayı şükranlarını sunarak, bundan sonraki süreç için de destek talep etti?
Ak Parti Milletvekili Ahmet Doğan, Türkiye ve Kayseri bazında, Ak Parti´nin koalisyon kuracağı parti´nin MHP olabileceğini ifade ederekşunları kaydetti? ?Ak Parti´nin oylarının bir kısmı Doğu ve Guneydoğu´da HDP´ye kaydığı, İç Anadolu da ise; MHP´ye oyların verildiği gözüküyor. Bazı seçmenler, ?Ak Parti´ye bir ders verelim´ dediler. Dolayısıyla Kayseri´de Ak Parti´nin oyu MHP´ye kaydığı için şuanda MHP tabanı ile Ak Parti tabanında daha sıcak bir temas var. Dolayısıyla Ak Parti ile MHP koalisyonu bekleniyor. Ama seçim öncesinde Ak Parti ile MHP arasında ağır tartışmalarından dolayı Ak Partili seçmen gözlemlediğim kadarıyla ?koalisyon yapılmasın´ gibi yorumlar geliyor. Ancak ülkenin de bu kritik döneminde koalisyonunda mutlaka yapılması gerekiyor. Ülkenin yönetimi bir şekilde ela alınması gerekiyor. Ama her ne olursa olsun sonunda bir erken seçime gidilecek gibi gözüküyor?
Vekil Doğan sözleirnin devamında Ak Parti´nin aldığı oy oranıyla Türkiye´nin umudu olmaya devam ettiğini vurgulayarak, ?Seçmen Ak Parti´ye mesaj veriyor ama yine ülkenin yönetiminde söz sahibi olmasını istiyor. Ak Parti´nin geçmişteki oylarını karşılaştırmadan bakarsak, yüzde 41 çok önemli bir orandır. Ak Parti´nin maalesef kendisiyle yarışıyor olmasıdır. Çünkü sürekli oylarını artıran Ak Parti yüzde 49´lardan 41´lere düşmesi sanki bir yenilgiymiş gibi gözüküyor ama hala aldığı oy oranı 2 partinin toplamı kadar ediyor. O yüzden Ak Parti´nin mutlaka ülke yönetiminde yer alması gerekiyor. Seçmende bunu söylüyor. Ak Parti, diğer partilerle koalisyon görüşmelerini çok sıkı bir şekilde yapmalıdır. Eğer temel prensiplerde anlaşılamasa çok da fazla ısrarcı olmadan erken seçim yolunu açması lazım? ifadesini kullandı.
Ak Parti´nin koalisyon için kırmızıçizgilerin olduğunu da belirten Ahmet Doğan, bunların Paralel yapı ile mücadele, Cumhurbaşkanlığı makamının tartışmasızlığı ve Çözüm Süreci´nin devam ettirilmesi olduğunun altını çizerek ?Her partinin çözüm süreci mutlaka olması lazım. Şuanda çözüm sürecinde bazı partiler bundan vazgeçilsin deniliyor ama Ak Parti´de çözüm sürecinde geri dönüş olmayacağını söylüyor. Aslında çözüm süreci Ak Parti´nin meselesi değil ülkenin meselesidir. Doğu ve Güneydoğu´da bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekir. Her partinin aslında böyle bir gündemi olması lazımdır. Ak Parti´nin diğer kırmızı çizgisi ise Cumhurbaşkanlığı makamının hiçbir şekilde tartışmaya açılmamasıdır. Ülke yönetimi açısından da bu önemlidir. Bu kırmızıçizgisinden de öte olmasa olmazdır. Paralel yapı da çözüm süreci gibidir. Paralel yapı sadece Ak Parti´nin meselesi değil bu ülke meselesidir. Devlet meselesidir. Bir devletin içinde paralel devlet yapılanması CHP´nin de MHP´nin de izin vermemesi gerekir. Dolayısıyla Ak Parti´nin söylediği kırmızıçizgiler aslında devlet geleneğinin bir devlet ciddiyetinin kırmızı çizgileridir. Bunlar dikkate alınması gerekir? diye konuştu.
HABER: C.USTEN

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı