AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ:

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ:

"FAİZ İNDİRİMİNİN PİYASADA ÇOK OLUMLU TESİRİNİ GÖRDÜK"

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirilen ?Nöbetçi Vekil´ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi?  Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´ın nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı uygulama kapasında gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Vekil Yıldız Merkez Bankasınca gerçekleştirilen faiz indiriminin piyasada çok olumlu tesirinin görüldüğüne dikkat çekerek "Faizlerin yüksek oluşu özellikle üretim için, yatırım yapan yatırımcılar için son derece büyük bir tehdit. Özellikle geçen yıl yaşanan ekonomideki sıkıntıların şu anda kademe kademe giderilmesi ve yok edilmesiyle alakalı bir eylem planı var. Faiz indiriminin piyasada çok olumlu tesirini gördük? değerlendirmesinde bulundu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´ın nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı ?Nöbetçi Vekil´ uygulama kapasında gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Vekil Yıldız  AK Parti´nin kurulduğu günden itibaren aynı insicamını koruduğunun altını çizip, partilerinin kurulduğu günden bu tarafa tek rakibinin kendisi olduğunu ondan dolayı dün yaşanan istifaların kendilerini etkilemeyeceğini vurgulayarak "Dün bir kısım arkadaşlar AK Parti´den istifa etti. AK Parti hala birinci parti ve hala iktidar. İstifa eden arkadaşların AK Parti içerisinde bir kısım hizmetleri oldu ama şu an tercihlerini başka türlü kullandılar. Kimin ne yaptığından daha ziyade bizim ne yapıp yapmadığımızı değerlendirmek daha doğru olur. Biz boşluk oluşturmazsak, siyasi, idari, sosyal hayatta eylem planlarımızı, yapacaklarımızı devam ettirirsek sıkıntı çıkacağını Allah´ın izniyle düşünmüyorum. Anayasa oylamaları, referandumlar, genel seçimler, yerel seçimler olmak üzere yaklaşık 15 seçimi geçirmiş bir partinin hala birinciliğinden bahsediyoruz. İlişkilerin yorulduğu, insanların yorulduğu bir dönemde bunu yapmak çok büyük bir başarıdır. O yüzden biz icraatlarımıza devam edeceğiz." İfadesini kullandı?

Vekil Yıldız sözlerinin devamında  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un, 8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı´nı açıkladığını, bu plan içerisinde Kayseri´nin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaracak çalışmaların olacağını hatırlatarak ?Bu kapsamda yapılacak dönüşüm ile Kayseri Kalesi, kümbetler, Cami Kebir bölgesi gibi tarihi değerler daha da ön plana çıkacak. Medeniyetlere beşiklik eden bir kentte yaşıyoruz. Tarihi ve kültürel varlıklara sahibiz. Kale gibi kümbetler gibi çok sayıda varlıkların korunması için açıklanan bir eylem planı var. Uygulanacak kentsel dönüşümde buralar ana merkezler olacak. Özellikle Kocasinan bölgesinde bir kısım mahallelerde özellikle tarihi varlıkları koruyup kollayan bir eylem planı uygulanacak."değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin sonunda Merkez Bankası´nın faiz indirim kararını da değinen  Vekil Yıldız, bu kararı olumlu bulduğunu belirterek, "Faizlerin yüksek oluşu özellikle üretim için, yatırım yapan yatırımcılar için son derece büyük bir tehdit. Özellikle geçen yıl yaşanan ekonomideki sıkıntıların şu anda kademe kademe giderilmesi ve yok edilmesiyle alakalı bir eylem planı var. Faiz indiriminin piyasada çok olumlu tesirini gördük." Diye konuştu?



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı