AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ,

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YILDIZ,

"AB ÜLKELERİNDEN DAHA ÇOK YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIYORUZ"

Gündemdeki konuların uzman kişiler tarafından tartışıldığı Batı Platformu´nun "Geçen Yıllar, Değişmeyen Gerçekler" başlıklı toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili ve Taner Yıldız yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede  "Türkiye Avrupa ülkelerinden daha çok yenilenebilir enerji kaynağı kullanıyor" ifadesini kullandı?

İstanbul Aydın Üniversitesi -  Batı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan düşünce kuruluşu ?Batı Platformu´, yeni toplantısında geçmişten günümüze devam eden küresel sorunlar ele aldı. Her toplantıda akademik çerçevede çözüm odaklı tartışmalar gerçekleştirilen Batı Platformu´nun bu seferki konuğu Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı  ve AK Parti  Kayseri Milletvekili ve Taner Yıldız oldu.                               

Etkinlikte Yenilenebilir enerji kaynaklarının, günümüzde en önemli küresel sorunlardan biri olan doğal kaynakların tükenmesine alternatif olduğuna dikkat çekerek, yenilenebilir enerji kaynaklarının dünyada ve Türkiye´de kullanımına ilişkin olarak konuşan Yıldız, "Yaklaşık 15 yıldan bu yana Türkiye´deki yenilenebilir enerji kaynaklarının özellikle milli ve yerli enerji kaynaklarının başını çektiği bir dizi kaynak çeşitlenmesi var. Türkiye bunlar açısından son derece elverişli ve avantajlı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı açısından baktığımızda da Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortalamasının çok üzerinde. Hükümetimizin ve sayın bakanlarımızın yaptığı çalışmalar da gerçekten çok seçkin çalışmalar. Umarım bu oran daha da artarak devam edecek" değerlendirmesinde  bulundu?                                                                                         

Sözlerinin  devamında  Enerji kaynaklarının kullanımı ve bu düzenin devam etmesi bakımından dikkatli adımlar atılmasının gerekliliğinin altını çizen Yıldız, "Enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi, temiz enerji ile alakalı dünyada şu anda birçok ikilem var. Örneğin, yer altındayken savaşın yer üstündeyken de barışın gerekçesi olan petrol ve doğalgaz kaynaklarını düşünebiliriz. Bu kaynakların ülkeler arasında dağılımı çok farklı. Dünyanın özellikle ulaşım sektöründe kullanılan 93 - 94 milyon varillik günlük tüketiminin, halkın refah seviyesinin yükseltilmesiyle beraber belli bir enerji kaynağının da bedelinin ödenmesi gerekiyor. Bu anlamda 2018 yılında devlet ve hükümet başkanlarının çok daha dikkatli olacağı bir zamana giriyoruz" şeklinde konuştu.                



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı