AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ,

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TANER YILDIZ,

?CHP´NİN ENDİŞELERİ İYİ NİYETLİ DEĞİL ?

 ?CHP´NİN ENDİŞELERİ  İYİ NİYETLİ DEĞİL?

AK Parti Kayseri İl Başkanlığınca hayata geçirilen ve bir çok  il teşkilatınca  örnek alınan ?Nöbetçi Vekil Uygulaması´  kapsamında parti binasında  nöbet tutarak  ilimiz sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Taner  Yıldız medya mensuplarına  gündeme dair  açıklamalarda  bulundu?  Müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin  verilmesi konusunda  Cumhuriyet  Halk  Partisi´nin  dillendirdiği  endişelerin  iyi niyetli olmadığını  vurgulayan  eski Bakan  Yıldız ?Müftülerde bu ülkede görev yapan, farklı statülerde bulunan ama nihayetinde memur olan kişilerdir. Bir memura bu yetkinin verilmiş olmasını dini bir kisve altından farklı bir noktaya taşımaya çalışmanın iyi niyetle bağdaşmadığını söylemeliyiz? ifadesini kullandı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar eki Bakanı ve Kayseri Milletvekili,  Taner Yıldız ?Nöbetçi Vekil Uygulaması´  kapsamında parti binasında  nöbet tutarak  ilimiz sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi? Tertiplenen basın toplantısı kapsamında medya mensuplarına  ülke gündemini de değerlendiren  Vekil Yıldız  "AK Parti Kayseri il başkanlığını, sorunlarını anlatmak için Ankara´ya gitmek isteyenleri yormamak için yıllardır burada hafta sonları nöbetçi milletvekili uygulaması düzenliyor. Bu hafta nöbetçi benim. Vatandaşlarımızın dertlerini, isteklerini, önerilerini dinliyorum" şeklinde  başladığı sözlerine, AK Parti´de değişim ve yenilenme döneminde şu ana kadar 22 il başkanın değiştiğini 468 kongrenin tamamlandığını belirterek "Ak Parti´de genel başkanımızın başlattığı yenilenme ve değişim dönemi sürüyor. 22 il başkanımız ve bazı yerlerde belediye başkanları değişti. Bu çerçevede, partimizin tasarrufunu hep birlikte izleyeceğiz. Bu değişimler partimizde dinamizi ortaya koyacak. Şu ana kadar 468 kongre yapıldı. Bu hafta sonunda 44 ilçe kongresi de gerçekleşecek."ifadesini  kullandı?                                                                                             

Vekil  Yıldız sözlerinin devamında  müftülerin  resmi nikah kıyabilmesi  konusunda CHP´nin endişelerinin iyi niyetli olmadığını, müftülere resmi nikah yetkisinin verilmesinin medeni kanunda bir değişiklik değil, memur olar müftülere yetki verilmesi olduğunu dile getirerek şunları kaydetti   ?Çok tartışılan müftülere nikah kıyma yetkisi ile alakalı konu geçtiğimiz hafta içerisinde TBMM´de enine boyuna tartışıldı. Müftülere nikah yetkisinin verilmesi, Medeni Kanundaki bir değişiklikle olmadı. Medeni kanunda değişiklik falan yapmış değiliz. Nikah kıyma yetkisinin müftülere de verilmiş olması, bunun önemli bir parçasıdır. İsterseniz Batı dünyasını, isterseniz dünyanın her tarafını inceleyin bununla alakalı Türkiye´nin tartışılacağı bir noktaya bu konuyu sürükleyemezsiniz. Yeni bir kimlik arayışına ve yeni bir kimlik tartışmasına Türkiye´yi sürükleyemezsiniz. CHP, ?Laiklikle alakalı bir konumu kurcalanıyor?´ diye bir soru sordular. Bununla alakalı bir konu değil. Müftülerde bu ülkede görev yapan, farklı statülerde bulunan ama nihayetinde memur olan kişilerdir. Bir memura bu yetkinin verilmiş olmasını dini bir kisve altından farklı bir noktaya taşımaya çalışmanın iyi niyetle bağdaşmadığını söylemeliyiz?                   

Sözlerinin sonunda  ABD ile vize sorununun uzun vadeli olmayacağını vurgulayan  Vekil Yıldız FETÖ davalarının daha hızlı karara bağlanacağını ve bunun örgütün daha hızlı çökeceğine yol açacağını kaydetti?  

 

HABER  : C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı