AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ:

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ:

?EKONOMİDE KAOS PLANI TUTMADI?

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Yeni Şafak Gazetesi´ne ülke gündemini değerlendirdi? Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nun 19 ? 22 Eylül arasında gerçekleşecek olan genel kuruluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte iştirak edecek olan Elitaş değerlendirmesinde Türkiye ekonomisine darbe vurmak isteyenlerin planladığı kaos senaryosunun tutmadığını vurgulayarak ?Psikolojik ortam oluşturarak Türkiye´ye darbe vurma niyetindeydiler. Ama başaramadılar. Ekonomimiz 15 Temmuz sendromunu üzerinden attı" ifadesini kullandı?
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Yeni Şafak Gazetesine verdiği röportajda ülke gündemini ve Darbe Kalkışması sonrası yaşanan süreci değerlendirdi?. 15 Temmuz darbe girişiminde hedef alınan unsurların başında gelen Türkiye ekonomisinin gösterdiği dirence dikkat çeken Elitaş; darbe girişiminin hemen ardından alınan tedbirler sayesinde sermaye piyasalarında hızlı bir toparlanma olduğuna dikkat çekip, vatandaşların iş dünyasıyla birlikte ekonomiye sahip çıkması sonucunda Türkiye´de çarkların durmadan döndüğünü kaydetti?
Açıklamalarının devamında Türkiye Ekonomisi´nin 15 Temmuz sendromunu atlattığını belirten Gurup Başkanvekili Elitaş, ?İş adamlarıyla görüştüğümüzde, ilk günlerde bir tedirginlik olduğunu ve bazı firmalara mal satıp satmamak konusunda endişelerin ortaya çıktığını anlatıyorlar. ´FETÖ´cü olarak damga yiyen firmalara mal sattığımız takdirde tahsil edebilir miyiz´ ve ´onlardan mal alırsak mimlenir miyiz´ gibi endişeler yaşandı. Türkiye ekonomisine darbe vurma niyetlerinin ortaya çıktı. Ekonomik kaosu üreterek ve psikolojik ortam oluşturarak Türkiye´ye darbe vurmak niyetindeydiler. Ancak bu kaos planı tutmadı? dedi. Halkın hükümetle birlikte duruma olaya el koymasıyla işlerin tersine döndüğüne dikkat çeken Elitaş, şu değerlendirmelerde bulundu: ?İktidarın sağlam ve dirayetli kararları ve halkla bütünleşerek yaptığı hareket sonucunda dolar seviyesi biraz daha makul bir noktaya doğru geldi. Türkiye birinci çeyrekte 4.7, ikinci çeyrekte ise 3.1 büyüdü. Darbe girişimi çerçevesinde piyasalarda üretimde biraz tedirginlik olduğunu inkar etmek mümkün değil ama dış piyasalarla olan ilişkilerimizde gerçekten iyiye doğru gidişin var olduğunu görüyoruz.?diye konuştu?
?Temmuz ve Ağustos ihracatında olumlu gelişmelerin var olduğunu görüyoruz? diyen Elitaş, ?Eylül ayının ilk verilerine göre de yine ihracat geçen senenin Eylül ayına göre olumlu şekilde devam edecek. Biliyorsunuz, Bizim 2016 yılı programımızda 155 buçuk milyar dolarlık ihracat hedefimiz, yüzde 4.5´lik bir büyüme hedefimiz vardı. Belki 4´ü çok az geçebilir veya 4´e yakın bir büyüme oranıyla karşı karşıya kalabiliriz ama en sevindirici taraf şu ki ihracat kalemlerimizde bir artışın var olduğu, ithalatta bir düşüşün ve dış ticaret açığının da olumlu bir şekilde açıldığını görüyoruz? ifadesini kullandı?
FETÖ´nün tamamen etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenleri de anlatan Elitaş; FETÖ gibi bir terör örgütünün etkisizleştirilmesi için insan kaynakları, finans kaynakları ve dış desteklerinin durdurulması gerektiğini de vurgulayıp, bu kriterlerin PKK ve diğer terör örgütleri için de geçerli olduğunu kaydetti.
Röportajda hükümetin Doğu ve Güneydoğu Cazibe paketini de değerlendiren Elitaş, şu tespitlerde bulundu: Bölge insanı, PKK terör örgütünün zulmünden bıkmış, illallah demiş. Güvenlik güçlerimizin orada olmasıyla birlikte bir rahat ve huzur oluştu. PKK terör örgütüyle kararlı ve istikrarlı bir şekilde mücadeleyi sürdürdüğümüz sürece, bölgedeki vatandaşlarımız seslerini daha güçlü çıkaracaklar. Teröristi kendi topraklarına, kendi sokaklarına sokmayarak onları dışarıya atacaklar.?
Sözlerinin sonunda Ağustos ayında enflasyonun beklentilerin altında olumlu bir şekilde gerçekleştiğini ve Merkez Bankası´nın da faizleri sadeleştirmeye devam ettiğine dikkat çeken Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ?En son hükümetimizin aldığı karar çerçevesinde 150 metrekare ve üzerindeki konut satışlarında katma değer vergisinin 18´den 8´e düşmesi mobilyadan halıya, klimadan züccaciye ve beyaz eşyaya kadar birçok sektöre yarayacak. Konut satışlarındaki faiz oranlarının aylık 0.80´e kadar düşürülmesi de sektörü canlı tutuyor? şeklinde konuştu?
HABER MERKEZİ?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı