AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ :

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ :

?YETER; SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR! ? DİYECEĞİZ? .

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş bir haber kanalında katıldığı canlı yayında Anayasa değişikliği görüşmelerinde gelinen noktayı ve hafta içinde yaşanması muhtemel gelişmeleri değerlendirdi? Elitaş ?İnşallah önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren başlayacağımız Anayasa Değişikliği oylamalarını bitirip, milletin huzuruna bu ülkenin gerçek sahiplerine ?Son Söz Milletindir. Yeter, söz de karar da milletindir diyeceğiz? ifadesini kullandı?.
Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş bir haber kanalında katıldığı canlı yayında Anayasa değişikliği görüşmelerinde gelinen noktayı ve hafta içinde yaşanması muhtemel gelişmeleri değerlendirdi?
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Eltaş Çarşamba gününden itibaren başlanacak olan ?Anayasa Değişikliği ? oylamalarını bitirip, milletin huzuruna bu ülkenin gerçek sahiplerine ?Son Söz Milletindir´ demek için çalıştıklarını kaydederek şöyle konuştu? ?İki siyasi partinin oy verebilir milletvekili sayısı toplam 355. Sayın Meclis Başkanı rahatsız olduğundan dolayı onun oy hakkı yok, Meclis Başkanvekili yönetiyor, toplam 354. İlk gün oy kullanmaya katılmayan AK Parti ve MHP´den milletvekili arkadaşımız vardı. 340 aldık. Demek ki 14 tane farklı yönde oy veren arkadaşımız var. AK Partili MHP´den baktığımızda bunların bir kısmı boş, çekimser veriyor. Yani bunu hangi partiden AK Parti´den mi MHP´den mi araştırmak yerine bu arkadaşlarımız kimse herhalde son oylamada da görecekler. İlk tur oylama maddelerine geçilmesi kritik psikolojik bir eşitti. Çünkü 330´un altında olduğu takdirde bundan sonraki süreçlerde moral motivasyonda bir eksiklik var oluyor gibi olabilirdi. Yani 340 ile 347 arasında oy değişikliği var. MHP´den herhalde 6 veya 7 arkadaş ?Hayır´ oyu vereceklerini ifade etmişlerdi. İnşallah önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren başlayacağımız Anayasa Değişikliği oylamalarını bitirip, milletin huzuruna bu ülkenin gerçek sahiplerine ?Son Söz Milletindir, yeter, söz de karar da milletindir ´diyeceğiz, bu süreci götürmüş olacağız. Önümüzde biliyorsunuz Anayasa gereğince görüşmelerin tamamlandığı andan itibaren 48 saat sonra İkinci Tur Görüşmeleri´ne başlıyoruz. İkinci Tur Görüşmeleri´nde sadece önergeler üzerinde önergeciler okunuyor, maddeler üzerinde görüşmeler yapılmıyor ve oylamalar gerçekleşiyor. Muhtemelen her bir tur oylaması ve önerge görüşmeleri 1 saat 10 dakika ile 1 buçuk saat arasında değişebilir. 1 buçuk saatte bir madde çıkaracağımız varsayımı ile günde 6 veya 7 madde çıkarırsak 10. 5 saat eder. Eğer Muhalefet Partisi, fazla bir oylanma, direnme, farklı bir eylem yapmadığı takdirde 2 gün ya da 3 gün içerisinde bitiririz. Önümüzdeki hafta sonu Perşembe, Cuma, cumartesi günü bitiririz. Bundan sonraki takvim, Meclis Başkanlığı´nın Cumhurbaşkanlığı´na göndermesi ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanı´nın onaylayıp onaylamamasına göre değişen bir takvim süreci ortaya çıkmış olur. TBMM´nin görevi cum veya cumartesi gününden itibaren bitmiş oluyor.?
Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş sözlerinin devamında 2012´ deki Anayasa Değişiklik Teklifi´nde bütün siyasi partiler yeni bir Anayasa yazdıklarını hatırlatarak ?Yeni bir Anayasa yazarken AK Parti´nin Anayasa´nın 1., 2. ve 3. Maddesiyle ilgili noktası virgülüne dahi dokunmadan aynen kabul ettiğini görüyoruz. Fakat dün bir milletvekili arkadaşımız yaptığı konuşmada bu ifadeyi yaparken teorik bir şey söyledi. Dedi ki;? Anayasalar kutsal metinler değildir, değiştirilebilir?. Şimdi CHP, bu arkadaşımızı linç etmeye çalıştı.? Dedi ve ekledi? ?O da söyledi;? AK Parti´nin Anayasa´nın 1. ,2. ,3. maddesini değiştirme gibi bir kaygısı, düşüncesi yok? diye. CHP´nin 2012´deki Anayasa Değişikliği Teklifi´nde 2. Maddesi´nde bir kelime değişikliği yaptığını görüyoruz. Vatandaşlarımız TBMM´nin sitesine girip bakabilirler. Burada bizim milletvekili arkadaşımızın değişiklikten kasıtlı neyi ifade ettiğini CHP´nin bunu anlamaması, CHP´nin artık politika üretmez bir hale geldiğinin en önemli göstergelerinden birisidir. Biliyorsunuz Sayın Baykal, geçenlerde bir madde üzerindeki seçimlerin birlikte yapılması konuşmasını bazı partililer ve bazı partilerin genel başkanları, ?Siyasi şantaj yapıyorlar, tehdit ediyorlar, erken seçim tehdidi ile Anayasa Oylaması´na ?Evet´ veriyorlar´ şeklinde bir ifade kullanmıştı. CHP´nin bana göre son lideri, Sayın Baykal´ın yaptığı bu konuşmadan sonra ben ayağa kalkarak dedim ki: ? İlk defa bir Ana Muhalefet Partisi´nin son liderinin seçimden korktuğu herhalde tarihin sayfalarına farklı bir not olarak düşmüştür.? diye ifade ettim. Sayın Kılıçdaroğlu´ nun isteği ile başkanvekillerinin biri kalktı ? Seçimden korkmuyoruz, hodri meydan? dedi. Enteresan bir durumla karşılaşıyoruz ki; bir taraftan Sayın Baykal, seçim isteyenleri, ihanetle eşdeğer şekilde kullanırken, partisinin genel başkanının talimatıyla konuşan Grup Başkanvekili´ni hain konumuna getirmiş oluyor, diğer taraftan da CHP´nin son liderinin teczip edilmesiyle karşı karşıya bırakıyor.?
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı