AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ,

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ,

"KADIN ADAYLAR, ERKEK ADAYLARDAN DAHA ŞANSLI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, MHP´nin Ankara´dan Melih Gökçek´i aday göstereceği yönündeki iddialara ilişkin, "Ben, Melih Bey´i aradım, ne olduğunu sordum. O da bana ´Yapılmış resmi bir teklif yok, ben de okuyunca şaşırdım. Ama ben AK Partiliyim´ dedi. Teşekkür ederiz dedik, kapattık" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Ankara radyo kanalları ortak yayınında yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkezi´nin 81 il ve yüzlerce ilçede yeni belediye başkanlarını tespit etmek için ummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, buna ilişkin özel bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmada eski büyükşehir belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 12 başkan yardımcısının kendisine yardımcı olduğunu aktardı.

Belediye başkan adaylarını seçerken anketlere baktıklarını belirten Özhaseki, ellerinde 5. anketin olduğunu söyledi. Mevcut belediye başkanlarını teşkilatlara da sorduklarını kaydeden Özhaseki, milletvekilleri ile istişare ettiklerini, tebdili kıyafetle şehri gezerek "Başkandan, çalışmalarından memnun musunuz?" diye vatandaşa sorduklarını anlattı.

Özhaseki, "Hâlihazırdaki belediye başkanımızdan bir memnuniyet varsa başımızın tacı, o arkadaşla devam edeceğiz. Değilse, bir dakika burada bir sıkıntı var diyoruz, bir daha inceliyoruz, sıkıntıyı görüyoruz." diye konuştu.

Özhaseki, vatandaşların birçok yerde değişim istediğini dile getirdi. Bir belediye başkanının para, insan, mekan, algı yönetimini bilmesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, bunların tamamını bilen kişinin başarılı bir belediye başkanı olacağını söyledi.

"AY BAŞI GİBİ MÜRACAATLARI ALMAYA BAŞLARIZ."

Seçim İşleri Başkanlığı´nın takvime ilişkin çalışmalarını sürdürdüğünü, henüz netleşmediğini bildirerek, "Ay başı gibi müracaatları almaya başlarız. Elektronik ortam hazırladılar. Arkasından bütün şehirlerde temayül yoklamalarını yaparız." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, bazı yerlerde halkta karşılığı olmayan, şartları yerine getirmeyen kişilerin başvuruda bulunması durumunda "O şehirde kim iyi belediye başkanı olur, kim liyakat sahibi" onu bulacaklarını söyledi.

"YENİ VİZYONUMUZU CUMHURBAŞKANIMIZ BİR MANİFESTO İLE AÇIKLAYACAK."

Hizmet belediyeciliği kavramının 1994 yılıyla birlikte başladığını vurgulayan Özhaseki, "Kalkınma yerelden başlar." sloganını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıkladığı "Gönül Belediyeciliği" kavramına işaret eden Özhaseki, "Önümüzdeki dönemle ilgili yeni vizyonumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız bir manifesto ile açıklayacak. Belediye başkan adaylarımızı açıkladığımızda, bütün şehirlerde vatandaşa karşı belediye başkanlarımızın taahhüdünü, sözünü Sayın Cumhurbaşkanımız verecek. Arkadaşlarımız gidip şehirlerinde kendi anayasalarını ilan edecek." şeklinde konuştu.

"BİR TAKIM ALINGANLIKLAR OLUŞTU"

MHP ile Cumhur ittifakı konusunda çok istekli olarak iş başına geçtiklerini dile getiren Özhaseki, "Hamdolsun başarılı da olduk. Nihayetinde bu ittifak, belli temeller üzerine oturmuştu. Müthiş bir siyasal mutabakat vardı. Vatandaş da çok sevdi ve devam ediyor. Yerel seçimlere gelince karşılıklı olarak biz bu mutabakatın devamından yanaydık, ittifakın sürdürebilmekten yanaydık. Ancak zamanında ittifakla ilgili yasalar yapılırken, arkadaşlarımız yerel ittifakın olmayacağı gibi bir kanaate varmışlar. Bu konuyla ilgili bir mutabakat olmamış ve kanun çıkmamış. Yasal altyapısı hakikaten yok. ´Siz şurada aday koymayın, biz burada koymayalım´ bu da partiler için bir zorluk. Bu zorlukları ara ara dile getirdiğimiz zaman bir takım belki de alınganlıklar oluştu. Ben, bu alınganlıkların çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Kimse kimseyi ne küçümsüyor ne hor görüyor ne de başka bir hesap içinde, böyle şeyler ayıp şeyler." değerlendirmesinde bulundu.

Karşılıklı beyanatların bazen incitici olduğunu dile getiren Özhaseki, bu nedenle iki üç gün önce yaşanılan sürecin başladığını aktardı. Af ve and konusunda MHP ile aynı düşünmediklerini ifade eden Özhaseki, "Bunun yerel ittifak tarafında kaldırıp bütün ipleri koparma gibi veya ileriye doğru daha da işi olumsuzluğa götürecek şekilde algılanmasını arzu da etmem, hoş da bulmam." dedi.

"MELİH BEY´İ ARADIM, NE OLDUĞUNU SORDUM."

Melih Gökçek´in MHP´den Ankara´da belediye başkan adayı gösterileceğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine Özhaseki, "Ben, Melih Bey´i aradım, ne olduğunu sordum. O da bana ´Yapılmış resmi bir teklif yok, ben de okuyunca şaşırdım. Ama ben AK Partiliyim´ dedi. Teşekkür ederiz dedik, kapattık.? diye cevap verdi.

Melih Gökçek´in Ankara için emeklerinin inkâr edilemeyeceğinin altını çizen Özhaseki, "O kadar çok proje yaptı ki ben biliyorum. Melih Bey´i seversiniz, sevmezsiniz. Başlı başına bir ekoldür. Emeklerini inkar edemezsiniz." yorumunu yaptı.

"KADIN ADAYLAR, ERKEK ADAYLARDAN DAHA ŞANSLI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kadın adaylarına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine, Erdoğan´ın bu konuda çok net talimatı olduğunu dile getirdi.

Kadın Kolları Başkanlığından bir milletvekilinin her hafta Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği toplantıya katıldığını bildiren Özhaseki, Başkan yardımcılarımızdan her büyükşehirde en az 2-3 kadın adayları getirmelerini istedik. Kadın belediye başkan adaylarını listelerde görmek istediklerini belirten Özhaseki, "Pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın adaylar, erkek adaylardan daha şanslı." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı