AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ ANKARA ZİÇİN SİNYAL VERDİ

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZHASEKİ ANKARA ZİÇİN SİNYAL VERDİ

BİSMİLLAH DERİZ, YOLA KOYULURUZ

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, NTV´de katıldığı programda yerel seçim hazırlıklarına ilişkin soruları cevapladı? Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, konuk olduğu programda "İsmim 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıktığını inkar edemem" değerlendirmesinde bulundu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, NTV´de katıldığı programda yerel seçim hazırlıklarına ilişkin soruları cevapladı. Özhaseki 81 ile yönelik bir çalışmanız oldu ve raporu Cumhurbaşkanına sundunuz. Seçime 4.5 ay kala nasıl bir fotoğraf gördünüz illerde? şeklindeki soruya cevaben "Yıllardır her yerde anket çalışması yapıyoruz. Başkanın performansını, giyim kuşamını, vatandaşla ilişkisini de soruyoruz. Teşkilat görüşleri de alınıyor. Birkaç aydır da arazi de vatandaş birebir dinlendi ve bir kanaat oluştu. Değişecekse ne tür özellikler aranacak gibi. Yeni bir arkadaşla yola çıkacaksak birinci olay ehliyet ve liyakat olacak. Bazı arkadaşlar sadece halkla ilişkilerle işi yürütüyor ama şehre hiçbir şey katmıyor, arkası gelmiyor. Sürpriz isimler de var, bazı illerde yeni anketler yapılacak Partinin oyları ve sapmaları da tespit ediyoruz. Mevcut başkana oy verip vermeyeceği de soruluyor. Vatandaşta müthiş bir değişim arzusu var. Karşılığı olan insanlar bekliyor. İttifak, pazarlık, uzlaşı üzerine araziye sürülen insanları istemiyorlar." Değerlendirmesinde bulundu?

Ak Paeri Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Özhaseki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminizin kesinleştiği haberleri çıktı, aday mısınız? sorusuna isimin öne çıktığını teyit ederek şunları kaydetti? "Partinin usulleri içerisinde müracaatları alıyoruz ama bizim gibi kamuya mal olmuş insanların adayım demesi kadar garip bir şey olamaz. Ben Kayseri´de birçok şey yaparak helalleşerek ayrıldım. Genel merkezde ve teşkilatlarda ismim öne çıktı, inkar edemem. Benim hazırlamış olduğum adaylar Cumhurbaşkanımızın takdirinde, herkesin lehine aleyhine her şeyi söyledim. Takdir benim üzerimde olursa bismillah der yola çıkarız."

Mevcut belediye başkanları bu seçim için ilk kez aday adaylığı başvurusunda bulunmayacak, nedeni nedir? sorusuna "Arkadaşı biz zaten tanıyoruz, 5 yıldır şehri yönetiyor. Neden dilekçe versin ki. Tartışılmasını, oylamalar sokulmasını görmek bizi üzer, haklarındaki kanaatlerimiz belli zaten, o yüzden istemedik." Şeklinde cevap veren Özhaseki 3 dönem kuralına takılan 92 belediye başkanı açıklandı. 48 il belediye başkanından en fazla 10´u tekrar aday olacak deniliyor ne dersiniz sorusuna da "Kesin denemez ama bir büyük şehrimiz, bir il belediyemiz, 60 kadar ilçe, 30 kadar da 30 belde belediye başkanı arkadaşımız 3 dönemlerini doldurdular. Prensip kararımız var, 3 dönem kuralını işleteceğiz. Bazı arkadaşlarımızla ilgili devam edebilir denirse, MYK´da görüşülecek. Bunlar bir elin parmakları kadar ve devam kararı çıkabilir. 3 dönemi dolduranları da göz önünde bulunduruyoruz, başka yerlerde değerlendirilebilirler" şeklinde cevap verdi?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı