AK KURMAYLAR 28 ŞUBAT´I LANETLEDİ...

AK KURMAYLAR 28 ŞUBAT´I LANETLEDİ...

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇOPUROĞLU: ?DEMOKRASİYE MÜDAHALELER BİR İNSANLIK SUÇUDUR?

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu önderliğinde bir araya gelen Ak Kurmaylar bir basın açıklaması yaparak 28 Şubat´ta yaşananları ve olayların aktörlerini lanetlediler? Etkinlikte konuşan İl Başkanı Çopuroğlu ?Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni özgürlükler ve demokrasi üzerine değil, korku ve dayatma üzerine kurdular. AK Parti olarak bizler, üzerimize düşen görevin farkındayız, 28 Şubat´ta ikna olmadık, o dönem yaşananları unutmadık, unutturmayacağız? değerlendirmesinde bulundu?

28 Şubat 1997´de yaşanan olayların yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştiren Ak Kurmaylar 28 Şubat´ta yaşananları ve olayların aktörlerini lanetlediler? İl Başkanı Şaban Çopuroğlu önderliğinde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Melikgazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kocasinan Belediyesi adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhur İttifakı Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Yalçın ve partililer 28 Şubat darbelerinin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundular?

 AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlendirmede demokrasiyi hazmedemeyen vesayet odaklarının devlet gücünü kullanarak millet iradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale girişiminde bulunduğunu vurgulayarak ?Türkiye cumhuriyet 28 Şubat 1997 tarihinde ?demokrasiye balans ayarı´ bahanesiyle karanlık bir sürecin içine itilmiştir. Postmodern darbenin yıldönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin bir insanlık suçu olduğunu haykırmak için bugün buradayız. Yıllar önce bugün, demokrasiyi hazmedemeyen bir takım vesayet odakları yetkilerinin dışında devlet gücünü kullanarak millet iradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır. Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin bin yıl süreceği rüyasını görenler, birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah´ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir. İltica kılıfıyla vatandaşın düşünce ve inanç özgürlüğünü altına almaya yönelik gerçekleştirilen postmodern darbe sonrası siyasi, idari, hukuki ve ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşayan dönüşümler, onarılması güç değişimlere neden olmuştur. Darbeciler 28 Şubat´ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül´de olduğu gibi gayrimeşru müdahalede bulundular. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticileri haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni özgürlükler ve demokrasi üzerine değil, korku ve dayatma üzerine kurdular" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti iktidarıyla birlikte kırılan vesayet sistemi sonucunda böyle kötü günlerin yaşanmaması için millet olarak hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Çopuroğlu; "Milletimiz sayesinde artık hiç kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeye kast etmeyi aklının ucundan bile geçiremez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vesayet odaklarına ve darbeci zihniyetine karşı AK Parti olarak kararlı tavrımızdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. AK Parti olarak bizler, üzerimize düşen görevin farkındayız, 28 Şubat´ta ikna olmadık, o dönem yaşananları unutmadık, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”