AİLELERİNE KAVUŞTULAR

AİLELERİNE KAVUŞTULAR

Irak'taki Türk işçiler Türkiye'de -ÇALIŞMA İZİNLERİ OLMADIĞI GEREKÇESİYLE KERBELA'DA TUTUKLANAN VE 1 HAFTA ÖNCE SERBEST BIRAKILAN 17 İŞÇİ, TÜRKİYE'YE GELDİ -İŞÇİLERİN KAYSERİ'DEKİ EVLERİNDE SEVİNÇ YAŞANIYOR

- Çalışma izinleri olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 5 aydır Irak'ın Kerbela kentinde tutuklu bulunan ve 1 hafta önce serbest bırakılan 17 Türk işçi, Türkiye'ye geldi.
Serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde pasaport işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen 17 işçi, işlemlerinin bitmesinin ardından büyükelçilik görevlilerince tahsis edilen otobüsle Habur sınır kapısına getirildi. Buradan Türkiye'ye giriş yapan 17 işçi, Şırnak Valiliği'nin sınırda hazır beklettiği otobüsle Kayseri'ye geldi.
İşçilerden Murat Demirezen, Cengiz Demirezen, Serdar Erdoğan, Ömer Erdoğan, Ender Şahin, Mithat Şahin, Mehmet Doğan, Ekrem Gölbaşı ve Cuma Özden, Talas ilçesi Kepez Mahallesi'ndeki evlerine; Naci Türkmen, Ahmet Türkmen, Süleyman Türkmen, Orhan Altunbaş ve Ahmet Zengin de ilçe merkezindeki evlerine ulaştı.
Efrayil Öztürk, Hasan Kılıç ve adının Yusuf öğrenilen işçi de aynı araçla Ankara'ya doğru hareket etti.

-Telefon trafiğiyle gelen mutlu son-

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, AA muhabirine, sevindirici haberi, yurt dışındaki bir toplantıdan akşam saatlerinde İstanbul'a döndüğünde aldığını söyledi.
İşçilerin tutuklandığını öğrendiği günden itibaren yoğun telefon trafiğiyle sorunu aşmaya çalıştıklarını anlatan Bakır, şu bilgileri verdi:
''İşçilerimizin serbest bırakılarak Türkiye'ye dönmelerini sağlamak için ilgili tüm birimlerle yoğun telefon trafiği yaşadık. Bir süre önce işçilerden 7'sinin Kayseri'ye ulaşmasını temin etmiştik. Kalan işçiler için de Bağdat Büyükelçiliği görevlilerimizle verdiğimiz mücadele sonuçlandı ve Kerbela'da tutuklu bulunan 17 işçi, serbest bırakıldı. Bir haftadır Bağdat Büyükelçiliği'nde pasaport işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen işçiler, bugün Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptı. Şırnak Valiliği ile görüşerek, otobüs tahsis ettirdim. İşçilerin Kayseri'deki ailelerine ulaştığını öğrendim. 3 işçimiz de Ankara'daki ailelerine kavuşmak üzere yoldalar. Sürecin mutlu sonla bitmesine çok sevindim.''

-İşçilerin evinde sevinç-

İşçilerden Murat Demirezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ta 75 gün çalışıp paralarını alamadıklarını belirterek, ''90 gün tutuklu kaldık. Cezaevinde bize iyi davrandılar. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadık. Bizden önce 7 arkadaşımız Kayseri'ye gelmişti. Bugün de biz köyümüze geldik. Milletvekilimiz Pelin Gündeş Bakır'a, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a ve oradan çıkmamıza yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Aileme ve çocuklarıma kavuştuğum için mutluyum'' dedi.
Ender Şahin de Türkiye'ye ulaşmalarına yardım eden herkese teşekkür ederek, ''Irak'tayken Türkiye'nin hasretini çektim. 5 aydır Irak'taydık, bunun 90 gününü hapiste geçirdik. Geçim dünyası, gerekirse yine giderim. Irak olmazsa Libya'ya giderim'' diye konuştu.
Şahin'in annesi Durna Şahin ise oğlunun hasretini çektiğini, 5 aydır gözüne uyku girmediğini belirterek, oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.
İşçilerden Cuma Özden'in eşi Fatma Özden de ''Eşim geldiği için çok mutluyum. Pelin Hanım'dan Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ederim'' dedi.
Komşuları da işçileri evlerinde ziyaret ederek, bu sevince ortak oldu.
Kayseri'nin Talas ilçesi Kepez Mahallesi'nden 24 kişi, taşeron firma aracılığıyla inşaat işlerinde çalışmak üzere, Şubat ayında Irak'ın Kerbela şehrine gitmiş, Irak'a gittikten sonra haber alınamayan işçilerin, çalışma izinleri olmadığı için tutuklandıkları öğrenilmişti.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”