AHMET BALDÖKTÜ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

AHMET BALDÖKTÜ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

AVRUPA´DA STAJ YAPTI

Ahmet Baldöktü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi´nde eğitim gören 15 öğrenci sağlıklı toplumlar için, hizmet kalite standartlarının yükseltilmesi ve hasta güvenliği içerikli ?EMİN ELLER´ erasmus+ projesi kapsamında İsveç, Macaristan ve Letonya´da staj yaptılar? Okulda görevli üç öğretmen nezaretinde gerçekleştirilen staj sonrası okullarına dönen öğrenciler staj sürecinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri bölgemizdeki hastanelerde yaygınlaştırma amacıyla kolları sıvadılar?

Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü destekleri ile gerçekleşen proje ile yardımcı personelin hasta güvenliği açısından gerekli prosedürü uygulama ve bakım konularında mesleki gelişim sağlamak amacıyla yürütülen " EMİN ELLER " projesi bölgemizde ihtiyac olarak bilinen nitelikli eleman ihtiyacını karşılama gayretindedir. Proje kapsamında İsveç´ de 5, Macaristan da ?5 ve Letonya ´da 5 olmak üzere 15 öğrenci üç öğretmenin gözetiminde 21 gün süreli Staj eğitimini tamamlayarak şehrimize döndüler...

Söz konusu staj çalışması ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Ahmet Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullatif ULUCAN ?Okulumuz öğretmenlerinin destekleri ile hazırlanan bu Avrupa Birliği projemizin kurumlarımızda okuyan öğrencilerin mesleki gelişimlerini sağlamıştır. Şimdi 10 kızımız ve 5 erkek öğrencimiz mesleki yeterliliklerini tamamlamış durumdadır. " EMİN ELLER " projemize katılan öğrencilerimiz toplum hayatının hastalık hallerinde insanlara gerekli önemi veren şefkatli yaklaşımlar ile bunu mesleki bilgileri ile bilimselleştiren güçlü bir yardımcı sağlık personeli yetiştirmede öncü olacaklarını belirtmiştir. Proje ile hasta ve bakımı konusuna hakim olan bu alanda ilerlemek isteyen yardımcı Hemşire yardımcı ebe ve sağlık bakım teknisyeni adayı öğrencilerin sağlık destek elemanı olarak yetiştirilerek hem öğrenicilerin işe yerleştirilme ihtiyacı hem de toplumsal ihtiyaçlar karşılanmış olacaktır. Proje kapsamında seçilen öğrenciler İsveç,Macaristan ve Letonya´da eşdeğer kurumlar bünyesinde mesleki becerilerini geliştirmek üzere mesleki seviyeleri hesaba katılarak planlanmış uygulamalı eğitimler almışlardır? ifadesini kullandı?



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı