AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

AHİLİK  HAFTASI  KUTLAMALARI BAŞLADI

Geleneksel hale getirilerek her yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları Atatürk Anıtı`na konulan çelenkle starat verdi.İlimiz ahilerinin şed kuşanıp, ahilik yemini ettiği törenlerde konuşan Vali Orhan Düzgün, “Ah

Ahilik Haftası kutlamaları  Cumhuriyet Meydanı`nda  bulunan Atatürk anıtı önünde  starat verdi.   Kutlamarı tertipleyen  heyette yer alan    Sanayi Ticaret İl Müdürü Alattin Fırat, Kayseri Esnaf ve Sanatkaralar Odaları Birliği  Başkanı Ahmet Övüç   ve beraberindeki heyetin Ata`nın manevi huzuruna çıkarak  minnetlerini sunup  çelenk bırakmlarının ardından hep birlikte  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudular.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Vali Orhan Düzgün’de makamında ziyaret edildi. Burada bir konuşma yapan Vali Düzgün, ahiliğin önemine vurgu yaparak Kayseri’nin Ahilik  Kültürü`nü  yaşatma  açısından  son derece önemli yere sahip olduğunu hatırlattı.

Terip heyetinin  kutlamalar  kapsamıdaki   ziyaretlerin ikinci durağında Büyükşehir Belediyesi vardı. KESOB Başkanı Ahmet Övüç ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçını ziyaret ederek günün anısına çiçek takdim ettiler.

Ahiliğin Kayseri ve Kırşehir`den yayıldığını hatırlatan  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ahiliğin güzel bir esnaf geleneği olduğunu vurgulayarak  esnafların ve esnaf odalarının taleplerinde Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.

Ahilik Haftası kutlamaları ziyaretlerin ardından  Mimarsinan Parkı içerisinde düzenlenen etkinlikle devam etti.  KESOB başkanı Ahmet Övüç, günün anlam ve önemine  dair  yaptığı  konuşmada   "Medeniyet tarihinde kültürümüzün armağan ettiği bir çok değer vardır bu değerler arasında sosyal hayatı her yönüyle kapsayan ahilik önde gelmektedir Türk sosyal ve ekonomik hayatının  gelişmesinde önemli yeri olan ahilik teşkilatı halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir gelenektir. Bizi biz yapan bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak bizlere düşen en önemli görevlerden biridir" ifadesini kullandı....



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı