AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI SÜRÜYOR

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI SÜRÜYOR

KAYSERİ´NİN TATLARI YARIŞTI

Ahilik haftası kutlaması kapsamında ödüllü yemek yarışması yapıldı. Yarışmaya jüri üyesi olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya seçildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde düzenlenen yarışmada, oda üyeleri ´yemek´ ve ´tatlı´ kategorilerinden oluşan 2 dalda hünerlerini sergiledi. Yaklaşık 45 kişinin katıldığı yemek yarışmasında ustalar, jüri üyelerini etkileyebilmek için yemeklerini süsledi.

Yarışmaya jüri olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya seçilirken programa vali yardımcısı Ali Uslanmaz, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ticaret il Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan katıldı.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi

Ahilik haftası kutlaması kapsamında bu yıl ilk kez bu odamıza verilen görev bizde onları burada icra etmeye çalışıyoruz. Bu konuda ahi haftası kutlamaları kapsamında ahi kültürünü almış esnaflarımız çıraklarımız kalfalarımızı bir araya getirmek amacız burada birlik beraberliği kazanmak. Türkiye de ne şartlarda olumsuzluk olursa olsun bizler birlik olduğumuz sürece bir çok şeylerin üstesinden geldiğimiz gibi bu tarz bu şeylerin de burada bir etkinlik bir moral bir heyecan kalsın bir farkındalık yaratalım diye ahilik kutlamaları kapsamında da böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Onun için 2 kategori de bir yarışma düzenledik tatlı ve yaş pasta üzerinde birde ana yemek üzerinde yarışma düzenledik.

Yarışmada birbirinden güzel tatları tadarak jüri üyeleri notlarını vererek ilk önce yemek kategorisi üzerinde yarışmacıların kimin kazandığını açıklandı.

 Ana Yemek kategori dalında sıralama şöyle oldu: 3. Ahmet Türkmen oldu ödülünü ise Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya takdim etti. 2. İse Semra Çağlar oldu ödülünü ise Ticaret il Müdürü Alaattin Fırat verdi. 1. İse Emine Atılmış kazandı ödülünü ise Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık verdi.

Tatlı ve pasta kategorisinin kazananları da şöyle : 3. Orhan Salı 2. Muhammed Mitat 1. Yılmaz Güneş oldu ?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"