AHİLİK HAFTASI 16-20 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK

AHİLİK HAFTASI 16-20 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ahmet Övüçtertiplenen basın toplantısında ?Ahilik Haftası´ kutlamalarının 16-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurup, ilimiz sakinlerini kutlamalara davet etti?

Ahilik Haftası Kutlama Programı hakkındaki basın toplantısına KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Köksal ve yılın ahisi seçilen Mehmet Türkmenoğlu katıldı.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç Ahilik Haftası kutlamalarının 16 Eylül Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ile başlayarak hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Başkan Övüç Kayseri halkını hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklere davet ederken kutlamalara dair şu bilgilere yer verdi. ?16 Eylül´de çelenk töreninin ardından Sayın Valimiz Şehmus Günaydın ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç´ı  ziyaret edeceğiz. Aynı gün saat 10.30´da Ahi Evran Zaviyesi Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi önünde mehteran konseriyle başlayacak kutlamalarımız yapılacak. Buradaki kutlamalarımız şed kuşatma töreni ve Ahi helvası ikramının ardından sona erecek. Yine aynı gün saat 13.00´da Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine Ahilik pilavı ikramımız ve saat 15.00´da da odamızda 2019 yılının Ahilerine plaketleri takdim edilecek. 19 Eylül Perşembe günü ise saat 11.00´da Felahiye ilçemizde bir törenimiz olacak ve yine Ahilik pilavımız ikram edilecek. Kutlamalarımız 20 Eylül Cuma Günü  Hunat Camii´nde ebediyete intikal eden esnaflar için mevlidi şerif okunmasıyla sona erecek.

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan´da  16 Eylül Pazrtesi start verecek  kutlamaların Cumartesi günü Kırşehir´de son bulacağını hatırlatarak ? Ahilik her ne kadar Kırşehir´le anılsa da başlangıç Kayseri´dedir. Ahi Evran Azerbaycan bölgesinden Kayseri´ye intikal eder ailesi ile birlikte ama Ahi Evran da o zamanlar sanat ve meslek gayrimüslimlerin elindeymiş ve Türklerin eline geçmesinde çok büyük faydası olmuştur. Biliyorsunuz ki Türkiye´de ilk Esnaf ve Sanatkarlar Müzesini biz yaptırdık. Orada herkes kendinden bir şeyler buluyor. Ahi Evran´ı geri getiremeyiz ama prensiplerini gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Eline, beline, diline sahip ol dediği sözler birer kitaplık sözler. Ahi Evran sadece sanatkar değil, lider ve bunun yanında Allah dostudur. Ahilik Haftası için değişik programlar yapacağız İnşallah kuruluş başkanlarımızla beraber. Haftamızın hayırlı olmasını diliyorum ve gelen herkese teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu?



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi