AHİLİK HAFTASI

AHİLİK HAFTASI

18-24 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK ...

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen  ? Ahilik Haftası Kutlamaları´  18 Eylül Pazartesi günü  Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile start alacak. Bir hafta süreyle hayata geçirilecek türlü etkinliklerle  gerçekleştirilecek  olan kutlamalarda ?Ahilik Kültürü´nün  kültürümüzdeki yeri ve önemi  vurgulanırken, gelecek  kuşaklara  bu kültürü aktarmanın  yolları aranırken, ilimizde   yılın ahisi seçilen  Recep Kefkir´e ödülü  takdim edilecek?

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan ?Ahilik Haftası´ kutlamaları  ile ilgili  olarak  Ahi Evran müzesinde basın toplantısı düzenleyen KESOB başkanı Ahmet Övüç , Ticaret il Müdürü Alaattin Fırat ve  Kayseri Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan kutlamalar  ve  Ahilik Kültürü ile ilgili olarak  medya mensupları aracılığı ile kamuoyunu  bilgilendirdiler?

İl olarak  konuşan KESOB başkanı Ahmet Övüç yaptığı değerlendirmede ?18 Eylül pazartesi gün başlayacak ahilik haftası cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma ile başlayacak. Ardından ahilik kutlama heyetimiz valimiz Süleyman Kamçı bey´i ziyaret edeceğiz. Kutlamalar  kapsamında saat 10.30´dan itibaren  Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda bir dizi etkinlikler yapılacaktır. Burada yılın ahisi seçilen Recep Kefkir´e  ahilik kaftanı giydirilecek. Etkinliklerimiz saat 13´de Ayşe Baldöktü mesleki eğitim merkezinde ahi pilavı ikramımız olacaktır. Saat 15´de esnaf ve sanatkarlar odaları birliği toplantı salonunda odamıza bağlı odalarca mesleğince başarılı 2017 yılı ilin ahisi aday adayı gösterilen esnaflara plaket takdim törenini gerçekleştireceğiz 19 eylül Salı günü ise saat 14´de Abdullah gül üniversitesi sümer kampüsün de dünden bugüne ahilik konulu sempozyum gerçekleştireceğiz. 20 eylül Çarşamba günü develi ilçemizde cumhuriyet meydanında yine kutlamalar yapılacaktır hafta sonu Cuma günü ise Cuma namazı öncesi camilerimizde ahilik konusunda vaazlar verilecektir ve yine hutbede ahilik konusu işlenecektir. ?ifadesini  kullandı?

Daha sonra söz alan    Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat´da ahilik haftasının süreci ile ilgili bilgiler verdi. Fırat şöyle konuştu. bilindiği üzere her yıl ahilik haftasını kutluyoruz bu yıl 18 - 24 eylül tarihleri arasında kutlanacaktır bu yıl sayın bakanımızın oluru ile aha önce verilen ahilik ödülü bu yıl ilin kalfası, ilin çırağı ödülü olarak üç kategoriye ayrıldı süreç 20 Mayıs´da sayın valimizin oluru ile 15 kuruluşun temsilcisi ile oluşturuldu kuruluşumuza KESOB başkanlığınca üçer adet ilin ahisi, ilin kalfası, ilin çırağı teklifi getirildi komitemizde bunları seçim yaptı. Seçilen kişilere 18 eylülde ödülleri takdim edeceğiz.

Kayseri kredi kefalet kooperatifi Başkanı Mustafa Alan´da tüm Kayseri´nin bu işe gönül verdiğinin altını  çizerek ?Ahiliğin başlangıcı Kayseri´dir. Daha önceleri kültür bakanlığı himayesin de  kutlanan etkinliklerimiz 6 yıldır gümrük ve ticaret bakanlığının himayesinde devam etmektedir. Kayseri´de de gerek valiliğimiz gerekse diğer kurumlar bizlere destek vermektedirler amacımız ahi evran´ın prensiplerini gelecek nesillere aktarmak zorundayız. ?

Yılın ahisi seçilen Recep Kefkir´de yılın ahisi seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 48 yıldır sanayi esnaflığı  yaptığını belirten Kefkir, ben çıkarlıktan ustalığa şimdide fabrika kurmaya kadar geldim Allaha şükür olsun çok mutluyum ?

HABER:   SÜLEYMAN ERDOĞAN



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü