Ahi Evran müzesi ziyarete açıldı

Ahi Evran müzesi ziyarete açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından modern müzecilik teknikleri ile restorasyonu gerçekleştirilen Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle yeniden ziyarete açıldı.

Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi’nde bulunan Ahi Evran’ın yaşadığı mahallede hizmet verdiği yapı olarak kabul edilen zaviye, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki zamanında onarımı yapılarak, 2002 yılında Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nce Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi olarak ziyarete açılmıştı.  Aradan geçen 20 yılın ardından Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla günümüz müzecilik anlayışına ve teknolojisine uygun olarak müzenin restorasyonu yapıldı, teşhir ve tanzimi yenilenerek yeniden ilimiz sakinlerinin ziyaretine açıldı. Açılış Törenine Vali Gökmen Çiçek,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Sibel Livdumlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır,  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan,  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, MÜSİAD Kayseri İl Başkanı Ferhat Akmermer,  AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.                                              

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren   Kesob eski Başkanlarından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan müzenin hayata geçişi ile ilgili bilgiler paylaşırken; Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır’da Ahi Evran’ın  kişiliği hakkında anektotar paylaştı.                                                                              

Başkan Büyükkılıç ise ülkemizde tek olan müze projesinin Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği ve altıncısı gerçekleşen ‘Müze Özendirme Yarışması’nda ‘El Sanatları ve Zanaat Müzeleri’ kategorisinde ödüle layık görüldüğünü hatırlatarak  bu çalışma ile ilgili hafta sonu Kahramanmaraş’ta yapılacak olan toplantıda ödülü alacaklarını duyurdu.                            

Açılış törenin onur konuğu AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de Kayseri’de belediyelerin Büyükkılıç’ın liderliğinde çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekip, Chpli belediyelerin  seçildikleri günden bu yana hiçbir icraat göstermeme rahatlıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti.                                                      

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde müzenin açılışı gerçekleştirilirken, daha sonra protokol müzeyi ilgiyle gezerek  açılış törenini noktaladı.                  



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı