AGÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ’NDEN LİSANS BİTİRME PROJELERİ FUARI VE YARIŞMASI

AGÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ’NDEN LİSANS BİTİRME PROJELERİ FUARI VE YARIŞMASI

Abdullah Gül Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Bitirme Projeleri Fuarı ve Yarışması’nda’ Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans programı son sınıf öğrencilerinin, lisans bitirme projeleri yarıştı.

Prof. Dr. İbrahim Akgün ve Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Gören’in akademik danışmanlığında gerçekleştirilen ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar dönemleri boyunca devam eden projelerde öğrenciler, her biri kendi sektörünün öncü şirketlerinden olan ASELSAN, Dönsa Tekstil, Gümüşsuyu Halı ve HES Kablo’da şirketlerin verimliliğini iyileştirecek, maliyetlerde tasarruf sağlayacak ve rekabet gücünü arttıracak bir Endüstri Mühendisliği problemi üzerinde çalıştılar. Öğrenciler geliştirdikleri projeler ile firmalardan topladıkları veriyi analiz edip, veriyi esas alan matematiksel modeller, yapay zeka algoritmaları ve karar destek sistemleri geliştirip, problemler için çözüm önerileri getirerek firmalara katkılarını ispatladılar. Covid-19 pandemisi nedeniyle Zoom platformundan online olarak düzenlenen, beş lisans bitirme projesinin yarıştığı, fuara, farklı üniversitelerden öğretim elemanları, öğrenciler ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren 17 firmanın yöneticileri ile mühendisleri katıldı.

Erciyes Anadolu Holding sponsorluğunda yapılan yarışmanın sonunda, ilk üçe giren projelerde görev alan öğrencilere para ödülleri verildi. Fuarda konuşan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün, AGÜ’nün vizyonuna paralel olarak, bölümün kuruluşundan itibaren üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem verildiğini, öğrencilerin öğrendiklerini uygulayabilmesinin, tabiri caizse “ellerini kirletmesinin” önemli olduğunu, bunun için çeşitli mekanizmalar tasarlandığını ve bitirme projelerinin bu mekanizmalardan biri olduğunu ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor