AĞRI KESİCİLER BAŞ AĞRISINI TETİKLER

AĞRI KESİCİLER BAŞ AĞRISINI TETİKLER

Kayseri Özel Modern Dünya Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Uzmanı Doktor İsmail Ekici, ağrı kesicilerin baş ağrılarını artırabileceğini söyledi.

Toplumda baş ağrısının bireylerin yaklaşık yüzde 90’ında görüldüğünü belirten Uzm. Dr. İsmail Ekici, söz konusu ağrıların çoğunun belli bir olaya bağlı olmayan, primer ya da altında herhangi bir neden olmayan ağrılar olduğunu ifade etti. Baş ağrısından dolayı bireylerin kulaktan dolma ve fazlaca ağrı kesici kullandığını belirten Ekici, ağrı kesicilerin bilinenin aksine baş ağrısını tetikleyen bir yapısı olduğunu vurgulayarak, “Özellikle toplumda, 'Migrenim var, komşum bu ilacı kullanıyor, eczaneden şunu önerdiler' gibi tanıdık tavsiyesine dayanarak ilaç kullanımı yaygın. Bu durum çok yanlış. İşte burada bir nöroloji uzmanının devreye girerek kişiyi tedavi etmesi lazım. Sadece ağrı kesici azaltılsa bile kişide ağrı oranı azaltılabilir” diye konuştu.

"BAŞ AĞRILARININ YARISI MİGREN KAYNAKLI"
Baş ağrılarının yarısına yakınına migrenin neden olduğunu söyleyen Ekici, migreni; kronik, geldiği zaman birkaç gün süren, kişiyi işinden gücünden alıkoyan, dolayısıyla ekonomik kayba sebep olan bir hastalık olarak tanımladı. Ekici; otonomik semptomlar adı verilen bulantı, kusma, ışıktan rahatsız olma gibi belirtilerin de migrene eşlik edebileceğini kaydetti.
Migrenin daha ziyade kadınlarda görüldüğünü dile getiren Ekici, “Kadınlarda oranın yüksek olmasının sebebi hormonal denge, mens dönemi, doğum kontrol hapları, çabucak strese girme gibi tetikleyici faktörler. Bunun dışında genel olarak hava değişimleri, sıcaklık değişimleri, açlık, uykusuzluk, psikolojik sıkıntılar, depresyon da migreni tetikleyebilir” dedi.

"BEYAZ PEYNİR, ÇİKOLATA, NARENCİYE BAŞ AĞRISI NEDENİ"
Ayda 4 defadan fazla baş ağrısı çekenlerin mutlaka bir nöroloji uzmanına görünmesi gerektiğinin altını çizen Ekici, sigara, çay, kahve gibi alışkanlıkların da bazen baş ağrısı yapabildiğine dikkat çekti. Kahvenin kişiye göre değişiklik göstermesi şartı ile bazen baş ağrısına iyi geldiğini de belirten Ekici, “Yine kişiye göre değişmekle birlikte beyaz peynir, çikolata, narenciyeler de baş ağrısını tetikleyebilir. Bunları yediğinde baş ağrısı başlıyorsa ya yememesi gerekiyor ya da asgariye indirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.


İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi