AGD’DE KIŞ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

AGD’DE KIŞ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kocasinan ilçe temsilciliği ortaokullu erkek öğrencilere kış kampı düzenliyor.

Geleneksel olarak her sene öğrencilere kış döneminde ahlak ve maneviyat ağırlıklı eğitim veren Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl da faaliyetini sürdüreceğini açıkladı. Yaz etkinlikleri ile ilgili konuşan Kocasinan ilçe temsilcisi Abdullah Kaya, ‘İnsanların en hayırlısı insanlığa hayırlı olandır.’ düsturuyla hareket ederek kış kursları düzenlediklerini söyledi.

Başkan Abdullah Kaya, “Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle 18 -19 20-21 23-24 Ocak tarihlerinde 3 ayrı grup halinde düzenleyeceğiz. Kampta öğrencilere temel dini bilgiler, kitap okuma, oyunlar ve gezi etkinliklerine yer vereceğiz. Öğrenci kayıtlarımız bu hafta son bulacak. Alanında uzman bireylerin komisyonluğunda hazırladığımız programımızı uygulamaya başladık. Anadolu Gençlik Derneği kış etkinliklerine katılan gençler İslam inancına teşkil eden değerlerle buluşurken, bunu yanında sosyal etkinliklerle yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirilmiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Müslümanlık, güzel ahlak üzere yaşamaktır. Maalesef, ahlakı önemsemeyen, İslam’la bağı bir fanatizmden öteye geçmeyen Müslümanların sayısı hızla artmaktadır, bizim güzel bir ahlak üzere yaşayan nesiller için daha çok gayret etmemiz gerekir. Her daim ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla ilerliyoruz. Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Turhan, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” dedi.

Etkinlikleri düzenlemekteki amaçlarının gençlerin nitelikli zaman geçirmesini sağlamak olduğunu vurgulayan AGD Kocasinan temsilcisi Abdullah Kaya, “Gençler geleceğimizin teminatıdır. Ülke gençlerimizin içine düştüğü manevi kriz, günümüzde artık iyiden iyiye artmıştır. Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmalar ülkemiz gençliği için sığınılabilir bir liman, uzatılmış bir dost elidir. Yaptığımız çalışmalar geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa edici, kararlı adımlardan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle bu yılda Geleneksel Yaz Etkinlikleri programımızı başlattık. Yapacağımız bu programlarda gençlerimizle nitelikli vakit geçirmek suretiyle onların bireysel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Programlarımıza tüm genç dostlarımızı davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor