AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve bugün yapılan çalışma ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi ile Malatya yolu üzerinde oluşturulan yeşil kuşak alanında olmak üzere ik

Mimarsinan Bölgesi Organize Sanayi ile Malatya yolu üzerinde boyları birer metrenin üzerinde olan çam fidanların dikiminin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Ağaçlandırma çalışması ile sistemli, düzenli ve koordineli bir yeşil alan oluşturuyoruz. Bölge bölge yapılan ağaçlandırmalar sonucunda bölgelerde küçük orman alanları oluşturulmuş olunacaktır. Bu alanlarda daha sonra spor alanlarına dönüştürülerek doğa yürüyüşleri haline getirilecektir. Bu sistemli çalışmamızın sonuçlarını önümüzdeki yıldan itibaren daha iyi göreceğiz. Ayrıca iş merkezlerin çevresi ile şehre giriş ve çıkış güzergâhlarında yeşil kuşak alanları oluşturuyoruz. Bugün yaptığımız çalışma bunlara iyi bir örnektir. Hem Mimarsinan organize Sanayi bölgesinde hem de Malatya yolunda yeşil alanlar oluşturduk. Bu alanlarda öncelikle ağaçlandırma alanı olarak gerekli düzenleme yapılarak ilk etapta 1.200 fidan dikimi bölge halkının katılımı ile gerçekleştirildi“ dedi.
Mimarsinan Bölgesine mevkisine çevresi ile bütünlük sağlayan ve doğasını bozmayan bir metre uzunluğunda çam fidanları dikildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, dikilen tüm fidanların bakım ve sulanmasının belediye ait olduğunu ancak korunması ve kollanması açısından mahalleliye zimmetlendiğini sözlerine ekledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ise 5 Haziran Dünya Çevre günü münasebeti ile düzenlenen etkinlik çerçevesinde Mimarsinan Bölgesinde Organize sanayi alanında ağaçlandırma çalışması başlattıklarını ve bu bölgenin yeşile bürüneceğini söyledi.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi