AFET VE İLK YARDIM DERSİ

AFET VE İLK YARDIM DERSİ

AFET VE İLK YARDIM DERSİ - ÖĞRENCİLERE ARAMA KURTARMA VE İLKYARDIM TEKNİKLERİ ANLATILDI - ARAKA KURTARMA TEKNİSYENİ HASAN SAY: - “DEPREME EN DAYANIKLI MALZEME OLARAK ÇAMAŞIR MAKİNESİ OLARAK BELİRLENDİ” - “DEPREM ANINDA ÇAMAŞIR MAKİ

- Kayseri'de, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafında okullardaki öğrencilere arama kurtarma ve ilkyardım teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Kocasinan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen faaliyette ilk olarak öğrencilere Arama Kurtarma Teknisyeni Hasan Say tarafından deprem anında yapılacak olanlar anlatıldı. Depremin ne zaman olacağının kesin bilinmediğinin altını çizen Say, öğrencilere uygulamalı olarak deprem anında alacakları pozisyonları anlattı. Say, öğrencilerin gösterilen teknikleri evlerinde her 15 günde bir tekrar etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Bu teknikler deprem anında sizin hayatta kalmanızı sağlayabilir” diye konuştu.

Bir öğrencinin deprem anında nerelerde bulunmaları gerektiğini sorması üzerine, “Şuana kadar yapılan araştırmalarda depreme en dayanıklı ev eşyası olarak çamaşır makineleri gösteriliyor. Depremlerde bakıyorsunuz gerçekten çamaşır makineleri sağlam olarak karşınıza çıkıyor. Deprem anında çamaşır makinelerinin yanına uzanabilirsiniz. Ancak depreme merdivende yakalandıysanız yukarılara doğru koşabilirsiniz. Evin içinde yakalandıysanız sütunların yanına veya daha güvenli yerlere sığınmalısınız” dedi.

Öğrencilere deprem ile ilgili bilgiler verildikten sonra siren çaldı ve binalarda bulunan öğrenciler tahliye edildi. Tahliye sırasında binada mahsur kalan öğrenciler, kendi arkadaşları tarafından güvenli bir şekilde çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından da yangın söndürme teknikleri konusunda öğrenciler ve öğretmenlere uygulamalı olarak gösterildi.

ÖĞRENCİNİN BİLİNÇSİZ KALP MASAJINI SAĞLIKÇILAR ENGELLEDİ

Öte yandan, verilen yangın ve deprem eğitiminde bir öğrencinin bilinçsiz müdahalesi, sağlık ekipleri tarafından engellendi.

Derste ilk olarak öğrencilere deprem anında yapmaları gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Olası bir afette yaralılara nasıl müdahale edileceği gösterilirken binanın içinde kalan öğrenciler arkadaşları tarafından kurtarıldı. Battaniye ile kurtarılan bir öğrenci, ilk yardımı yapacak olan diğer öğrencilerin yanına getirildi ve dikkatli bir şekilde yere bırakıldı. Bir kız öğrenci, sağlık ekiplerini beklemeden tatbikat gereği yaralı olan arkadaşına gerçek kalp masajı yapmaya başladı. Öğrencinin birkaçdefa kalp masajı yaptığını fark eden sağlık memuru, yaşanacak olumsuz bir durumu kız öğrenciyi uyararak engelledi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor