ADLİYE İMAMI OPERASYONU

ADLİYE İMAMI OPERASYONU

17 GÖZALTI

Polis, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir ve Sivas adliye imamına operasyon düzenledi. İcra Müdürü, Seçim Müdürü ve bazı adliye çalışanları gözaltına alındı.

FETÖ/PDY´nin adliye yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında icra müdürü, seçim müdürü, zabıt katibi ve infaz koruma infaz memurlarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, 5 ilin ´Adliye İmamlığı´nı yapan öğretmen Ali V.´nin yakalanmasıyla start verildiği öğrenildi.

FETÖ/ PDY terör örgütünün Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir ve  Sivas´taki adliyelerden sorumlu ´Adliye İmamı´ olduğu belirtilen öğretmen Ali V., geçtiğimiz günlerde Sivas´ta yakalandı. Kayseri TEM Şubesi´ne getirilen şüpheli buradaki ifadesinde örgütün adliyelerdeki yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine genişletilen soruşturma kapsamına Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri,  bu sabah Kayseri Adliyesi´ndeki örgüt üyelerine yönelik operasyon başlattı. Operasyonda icra müdürü, seçim müdürü, zabıt katibi ve koruma infaz memurlarının da aralarında olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada  "Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülmekte olan FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nce gerçekleştirilen operasyonel faaliyet kapsamında örgüt içerisinde Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas olmak üzere adliyelerin imamı olan kişi ile irtibatlı olduğu belirlenen aralarında Adliye İcra Müdürü, Adliye Seçim Müdürü, Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, Öğretmen ve Mübaşirlerin de bulunduğu aktif olarak görevde bulunan toplam 17 kişiye yönelik operasyonel faaliyet gerçekleştirilmiş, alınan kişilerin sorgusu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nde devam etmekte olup, operasyon genişletilerek devam edecek" denildi?



Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı