ADAYLAR İÇİMİZDEN OLMALI

ADAYLAR  İÇİMİZDEN OLMALI

Meslek örgütleri ve STK´lar AK Parti, MHP ve CHP genel merkezlerine sesleniyor

 1 Kasım seçimleri ile ilgili süreç devam ediyor. AK Parti´de dün saat 19.00 itibariyle  adaylık başvuruları biterken, MHP´de Pazar günü, CHP ise pazartesi  17.00 itibariyle başvurular tamamlanmış olacak. Kayseri´deki çok sayıda meslek örgütü ve STK temsilcisi üç siyasi partinin Kayseri adaylarını  ?halkın içinden isimlerden seçmesini? istiyor.

 Oda, sendika, dernek ve vakıf başkan temsilcilerdi Kayseri´den kesinlikte ?ithal aday? istemediklerini belirterek,  ?Adaylar bizim içimizden olmalı. Bizim derdimizi, sorunumuzu, talebimizi bilen ve bizim gibi yaşayan insanlar olmalı? diyorlar? Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ?Biz mezarı Kayseri´ de olan, sahasında Kayseri´ye hizmet etmiş, Kayseri insanını tanıyan, Kayseri´nin sorunlarına vakıf isimlerin listelere konulmasını arzuluyoruz? şeklinde konuştu.

      Yeniden seçimle ilgili süreç devam ediyor.Adalet ve Kalkınma Partisi´nde pazartesi günü başlayan aday adaylığı başvuruları dün saat 19.00´da sono erdi. Başvurular MHP´de pazar, CHP´de ise pazartesi günü saat 17.00 itibariyle son bulacak.

       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne bağlı meslek kuruluşları, çok sayıda sendika, TESK´e bağlı oda başkan ve yöneticileri ile  vakıf ve dernek gibi STK temsilcileri üç siyasi partinin Kayseri´den listelerine koyacakları adayların kamuoyunun yakından tanıdığı, halkın içinden isimler olması gerektiğinin altını çizdiler.

      Kayserililerin evi, mezarı hatta işyeri Kayseri´de olan isimleri listede görmek istediğini hatırlatan meslek örgütü ve STK temsilcileri ?Bazı adaylar  belki Kayserili, ama, yıllardır Kayseri ile hiçbir teması yok? Kayseri´nin sorunları ne, hangi mahalle, hangi ilçe nerede bilmeyen adaylar var. Kayseri´nin, Kayserilinin sorunlarını bilmeyen aday milletvekili olsa, şehre ne katkı sağlar, ülkeye ne faydası olur?.. Şehrin dengeleri, demografik yapısı da gözünün de bulundurularak halkın içinden, bu şehre şu veya bu manada hizmet etmiş isimler partilerin listelerine konulmalıdır? dediler?

    Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, ?Siyasi partilerimizin genel merkezleri hangi esasları gözünde bulundurarak aday tespit ediyor bilemiyorum?7 Haziran seçimlerinde listelere giren bazı adayların şehirden haberi olmadığını gördük. Hatta seçilmiş bazı isimler bu şehrin meslek örgütü ve STK başkanlarını dahi tanımıyor. Oysa adaylar bizim içimizden olmalı. Bizden biri olmalı. Bizimle birlikte olmalı. Fildişi kulelerinde oturup da ahkam kesen, Kayseri´nin mahallesini, ilçesini, köyünü tanımayan meslek örgütlerinin STK´ların sorun ve beklentileri ne bunu bilmeyen aday, partisine fayda sağlamaz. Hatta partisine yük olur. Siyasi partilerimizin listelerine, özellikle de seçilecek sıralara koyduğu adaylar partilerine ekstra oy getirebilecek isimler olmalı. Partinin sırtladığı değil, partisini azda olsa sırtlayan, katkı veren isimler listelere konulmalı.Yine listeler yapılırken bu şehrin dengeleri, demografik yapısı, meslek grupları ilçeleri vs gözünün de bulundurulmalı. Aksi takdirde partilerimiz  1 Kasım´da hiç ummadıkları sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirler? şeklinde konuştu?

    Kayseri´deki meslek örgütleri ve STK´ların temsilcileri genel merkezlerin zaman zaman Kayseri´yi tanımayan ve Kayserili olmayan isimleri ?Biz yaptık oldu? mantığıyla listelere koyduğunu belirterek, ?İthal aday istemiyoruz? çağrısında bulundular.

      Siyasi partilerin adaylarının kendi  sahalarında şehre hizmet etmiş olmalarının partilerinin alacakları oyları artırmada katkı sağlayacağını belirten meslek örgütü ve STK temsilcileri, ?Yıllardır içimizde olan, bizim acı ve tatlı gönümüzde yanımızda bulunan, bu şehre şu veya bu ölçüde hizmet etmiş isimler listelerde yer alırsa,partilerinin başarılarına katkı sağlarlar? dediler.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı