ADAY ADAYLARININ BAŞVURUSU İÇİN

ADAY ADAYLARININ BAŞVURUSU İÇİN

AK PARTİ 3, CHP 7 EYLÜL´DE SON

  AK Parti, CHP VE MHP olmak üzere 1 Kasım 2015´te gerçekleştirilecek olan ?Erken Seçim´e iştirak edecek olan siyasi partilerde aday adaylık başvuruları bugün başlayacak? 18 Eylül´de aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu´na teslim edecek olan siyasi partiler sürenin yetersiz olması nedeni ile 7 Haziran´da uyguladıkları aday belirleme yöntemlerinden vazgeçerek en hızlı ve istabetli aday belirleme yöntemlerini bulmaya çalışıyorlar?
?Geçici Seçim Hükümeti´nin önceki akşam kurulması ve kamuoyuna duyurulmasının ardından dikkatler siyasi partilerin 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlere hangi isimlerle iştirak edeceği sorusuna odaklandı?
Seçim takviminde sürenin kısa olması nedeni ile hızlı hareket etmek zorunda olan siyasi partiler hiç zaman kaybetmeden aday adaylık başvurularını başlatıyorlar?
7 Haziran seçimlerinden birinci parti olarak çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin seçim takvimi çerçevesinde aday adayı başvurularının 31 Ağustos Pazartesi günü sabah 08.00´den itibaren başlayıp, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00´a kadar tamamlanacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşıp, AK Parti Genel Merkezi´nde yapılan MYK ve MKYK toplantısında AK Parti´nin bütün seçim çevrelerinde seçime katılma kararı aldığını açıkladı.
Aday adaylık sürecine dair yazılı bir açıklamada AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´den geldi?
" Aday adaylığı için başvurular bugün saat 08.00´de başlayıp, 3 Eylül Perşembe saat 19.00´da sona erecek. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan isimler başvurularını yapacak ancak yapılacak mülakata alınmayacaklar. Sadece 7 Haziran´da başvurmayıp yeni başvuru yapacaklar için mülakat yapılacak. Sürenin kısa olması nedeniyle temayül yoklaması yapılmayacak.
Aday adaylığı sürecinde 25. nci dönem milletvekillerinin de başvuruda bulunmaları gerekiyor" dedi.

Ana muhalefet partisi CHP´de de başvurular bugün başlıyor? CHP Parti Meclisi 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde, tüm seçim çevrelerinde, adayların ?Merkez Yoklaması Yöntemi? ile tespit edilmesine karar verdi.
Bu doğrultuda tüm seçim çevrelerinde, CHP´den milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 09.00 ile 07 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 17.00 arasında Genel Merkeze başvurularını yapmaları istendi?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı