ADALETİN SİMGESİ KAYSERİ´DE SAHNEDE

ADALETİN SİMGESİ KAYSERİ´DE SAHNEDE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HZ. ÖMER´İ ANLATAN OMAR BİN HATTAB OYUNUNU KAYSERİ´YE GETİRİYOR


Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri başta Hz. Ömer olmak üzere Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimleri anlatan tiyatroları Kayseri´ye getiriyor. "Akif" adlı oyun 18 Aralık´ta, Necip Fazıl Kısakürek´in anısına "Nüzul" adlı oyun 19 Aralık´ta, "Omar Bin Hattab" ise 20 Aralık´ta sahnelenecek.
Büyükşehir Belediyesi büyükler ve çocuklar için birbirinden güzel tiyatroları Kayseri´ye getirmeye devam ediyor. Önümüzdeki haftaya kadar beş ayrı oyun Kayserililerle buluşacak. 18 Aralık Cuma günü Mehmet Akif Ersoy´un anısına "Akif" adlı oyun sahneye konulacak. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde sahnelenecek oyun saat 19.30´da başlayacak. 19 Aralık Cumartesi gününün programında ise büyükler ve küçükler için iki ayrı oyun var. Çocuklar için "Babaannemin Çantası" adlı oyun Şehir Tiyatrosu´nda sahnelenecek. Oyun, saat 12.00 ve 15.00´te olmak üzere iki seans halinde izlenebilecek. 19 Aralık Cumartesi akşamı ise Necip Fazıl Kısakürek anısına "Nüzul" adlı oyun sahnelenecek. Şehir Tiyatrosu´ndaki oyun saat 19.30´da başlayacak. 20 ve 21 Aralık tarihlerinde çocuklar için yeni bir oyun Kayseri´ye gelecek. "Kediler Sokağı Müzikali" adlı oyun 20 Aralık Pazar günü iki seans halinde Kadir Has Kültür Sanat Merkezi´nde, 21 Aralık Pazartesi günü ise Şehir Tiyatrosu´nda sahnelenecek.
HZ. ÖMER DÖNEMİ SAHNEYE TAŞINIYOR
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu haftanın en özel oyunlarından birisi de "Omar Bin Hattab" adlı oyun olacak. 20 Aralık Pazar günü sahnelenecek olan oyunda Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemi anlatılıyor. Oyunun ilk perdesi Hz. Ebu Bekir dönemini, ikinci perdesi ise Hz. Ömer dönemini ele alıyor. Hz. Ömer´in halife olmadan önce ve sonra olaylara bakışı ve hayatla ilgili düşüncelerini yansıtan oyun, insanın yaşamıyla ilgili kendisiyle iç hesaplaşmasına da olanak sağlıyor.
Tüm insanlığın kabul ettiği Hz. Ömer´in adalet olgusuna, halifelik döneminde gerçekleşen savaşlara ve bu olaylar için alınan kararlara ışık tutan oyun, Hz. Ömer´in kişiliği ve bireysel yaşamından kesitler sunuyor. "Omar Bin Hattab" 20 Aralık Pazar günü saat 19.30´da Kadir Has Kültür Sanat Merkezi´nde sahnelenecek./resimler/2015-12/15/1845383400089.jpg



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü