ACİL SERVİSLER ÜCRETSİZ

ACİL SERVİSLER  ÜCRETSİZ

FAKAT TUTANAĞI GÖTÜRMEYENE İCRA TAKİBİ BAŞLATILIYOR Hükümetin hastanelerin acil servislerini ücretsiz olarak hizmete sokması vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Ancak acildeki adli vaka, trafik kazaları ya da iş kazaları gibi vakaların tedavisinin

    Hükümetin hastanelerin acil servislerini ücretsiz olarak hizmete sokması vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Ancak acildeki adli vaka, trafik kazaları ya da iş kazaları gibi vakaların tedavisinin ardından gerekli tutanakların hastaneye ulaştırılması isteniyor. Bu ayrıntıyı kaçıran vatandaşlar icrayla karşılaşabiliyor.

 

Acil vakaların tedavi giderlerinin tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ama trafik kazası, adli vaka veya iş kazası gibi vakaların tutanaklarının hastaneye ulaştırılması şart. Tutanakları hastanelere ulaştırmayanlar yasal yaptırımlara uğrayabiliyor.
   Hastaların belirtilen  olay tutanaklarını  istenilen sürede hastaneye teslim etmediklerinde hastanenin büyük sorumluluk altında bırakıldığı belirtilen sağlık kuruluşlarının açıklamalarında  "Hem ilgili adli olay gizli kalmakta, hem de  sağlık kuruluşları hayali hasta konumuna düşmektedirler. Bu yüzden yasal süresi geçmesine rağmen daha sonra da getirmeyen vatandaşlarımıza uyarıda bulunmaktayız. Bu da rutin bir uygulama. Ve vatandaşlarımızın da bu kadar zahmete katlanması gerekmekte. Zira şunu iddia ediyoruz ki ülkemiz  dünyada sağlık hizmetinin en kaliteli, en çabuk ve en ucuza alındığı ülkelerin başında gelmektedir." şeklinde konuşuyorlar.
   Öte yandan Geçtiğimiz Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan ve kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen '6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ olarak bilinen yasada trafik kazalarından ücret alınmayacağı açıkça yazılıyor. Kanunun 98'inci maddesinde 'Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır' ifadesi yer alıyor.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı