AÇIK HAVADA SESSİZCE KİTAP OKUYARAK

AÇIK HAVADA SESSİZCE KİTAP OKUYARAK

KİTAP OKUMA ORANIMIZ DÜŞÜK MESAJI VERDİLER?

52. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tertiplenen ?Sessiz Okuma Etkinliği´ne iştirak eden vatandaşlar okuma oranımızın düşüklüğüne vurgu yaparak, okumaya yeterince zaman ayıralım mesajı verdiler?.
52. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tertiplenen ?Sessiz Okuma Etkinliği´ Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Mimar Sinan Parkı´nda gerçekleştirildi? Etkinlikte iştirak eden vatandaşlar, gezici kütüphaneden istediği kitabı alarak okuma imkanı buldu.
İlimizin yanı sıra Yozgat ve Kırıkkale´de de tertiplenen etkinlikte, aralarında yaşlıların da bulunduğu 100 kişi, 30 dakika boyunca sessizce kitap okuyarak okuma oranımızdaki yetersizliğe dikkat çektiler?.
Etkinliğe iştirak eden Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, yaptığı konuşmada, amaçlarının, insanların tekrar kitaba ve kitabın merkezi kütüphanelere dönmesini sağlamak olduğunu vurgulayıp,Türkiye´de kitap okuma oranlarının düşük olduğuna dikkati çekerek ?Çeşitli çalışmalarla bu oranı artırmaya çalışıyoruz, bugün düzenlenen etkinlik küçük de olsa bu çalışmalara katkısı olacaktır? ifadesini kullandı?
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise kütüphane, kitap ve okumaya dikkati çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla ?Sessiz kitap okuma etkinliği´ düzenlediklerini belirtti.
İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla insanların kitaptan, kütüphaneden ve kitap okuma alışkanlığından uzaklaştığını ifade eden Taymuş, "Ancak bunun zararını görenler son yıllarda yeniden kütüphanelere dönmeye başladı. Bugün kütüphanelerimizde yer bulunmuyor. Çok yoğun talep var. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, insanlarımızı kütüphanelerle, kitaplarla buluşturmak, farkındalık yaratmak." Diye konuştu?
HABER: C.ÜSTEN



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye