ACEMi KASAPLARA DUYURULUR!

ACEMi KASAPLARA DUYURULUR!

Kurban Bayramı’nda kendilerini yaralayan acemi kasaplara İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, “Sakin olun” uyarısında bulundu. Dr. Çetinkara, “Kesik temiz bir bez ile kapatılmalı ve baskı uygulanmalı” dedi.

 KURBAN Bayramı’nda yaralan­maların çok olduğuna dikkat çeken Dr. Çetinkara, vatandaş­ları kesim sırasında dikkatli ol­maları konusunda uyardı. Ke­sim işlemini daha çok bilen bir kişinin yapması gerektiğinin al­tını çizen Dr. Çetinkara, “Yara­lanma olduğu zaman, kesik te­miz bir bezle kapatılmalı ve üs­tüne baskı uygulanmalı. Daha sonra en yakın sağlık merkezi­ne başvurulmalı” diye konuştu.

 

Temel yaşam desteğinde dışta olan tüm kanamalarda bu yön­temin uygulandığını ifade eden Dr. Çetinkara, “Aşırı bir kana­ma veya büyük damar kesikleri olursa kanayan yerin bir üstüne turnike uygulanmalı. Panik yap­madan ve çok sıkmadan yapı­lan müdahale yaralı için faydalı olur” ifadelerini kullandı.

 

Kurban Bayramı’nda özellik­le kıyma makinesine elini kap­tıranların olduğunu hatırlatan Dr. Çetinkara, “Bu gibi durum­larda, kıyma makinesine kap­tırılan el çekilip çıkarılmama­lı. Yaralı, makine ile birlikte acil servise getirilmeli ve müdaha­le burada yapılmalı” uyarısını yaptı.

 

Et parçalama sırasında da ya­ralanmaların meydana geldiğini söyleyen Dr. Çetinkara, “Et par­çalama sırasında uzuv kopma­ları oluyor. Uzuv kopmuşsa te­miz bir beze sarılarak hasta ile birlikte acil servise getirilmeli. Ancak bu gibi durumlarda ba­zen panik ile uzuv unutuluyor veya hasta başka, uzuv başka bir hastaneye götürülüyor. Bu nedenle vatandaşlar sakin ha­reket etmeli ve uzuv hiçbir ilaç sürülmeden temiz bir bezle ge­tirilmeli” açıklamasını yaptı.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”