ABDÜLHAMİD HAN CAMİİ´NİN

ABDÜLHAMİD HAN CAMİİ´NİN

TEMELİ ATILDI

  Talas Belediyesi´nin öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek olan bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii´nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz aylarda protokolü imzalanarak yapımına başlanan caminin temel atma törenine, Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, AK Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost ve Talas Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.
Mevlana Mahallesi Papatya Caddesi´ndeki 2 bin 700 metrekarelik arsaya yapılacak cami hakkında bilgi veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?Mevlana Mahallesi okul, sağlık ocağı ve cami açısından en çok ihtiyacın olduğu mahallemizdi. Hayırlısıyla burada bu işlere öncelik verdik. Daha önceden 4 tane okul ve cami temelleri atmıştık. 112 acil servis ve aile sağlığı merkezimizin açılışını yapmıştık. Şimdi burada yaklaşık 2 milyon lira bütçeli, bin 500 kişilik bir cami inşa ediyoruz. Hayırseverlerimize nasıl bir cami istediklerini sorduğumda Osmanlı tipi bir cami istediklerini söylediler. Benim de aklıma Abdülhamid Han ismi geldi. Bu şeklide caminin ismini ortaya çıkardık. Alt katında kültür merkezi, kursan kursu ve konferans salonları olacak. Cuma günüde İzzet Bayraktar Camii´nin hayırseveri İzzet Bayraktar ile cuma namazını kıldıktan sonra belediyemize ait olan bir arsaya büyük bir cami temeli daha atacağız. Yaklaşık maliyeti 2,5 milyon lira olan bu cami Halil Bayraktar adına yapılacak. 1 sene sonra inşallah Mevlana Mahallesi´nde camilerimizin sayısı oldukça artacak.? dedi.
Talas´ın her geçen gün güzelleştiğini belirten Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, ?Belediyelerimizde, bizlerde ortak hizmet alanlarını artırmak için elimizden geleni yapmaktayız. Belediye başkanımıza bu konuda çok teşekkür ederim. Talasımızı her geçen gün daha da güzelleştirmekte. Emeği geçenlerden ve hayırseverlerimizden Allah razı olsun.? diye konuştu.
Törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven ise, ?Yeni yerleşim birimlerinde ibadethanelere, camiyle birlikte kültür merkezlerine çok fazla ihtiyaç var. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülük olarak camilerimizi sadece namaz kılınan mekanlar değil aynı zamanla kültürel mekanlar olarak da inşa etmeye başladık. Ben bir aylık yeni bir müftüyüm ama ama başkanımızla da her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Başkanımız bize en çok desteği veren başkanlarımızdan biri. Talas´ı çok güzelleştirdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Camimizin öncelikle Mevlana Mahallesi´ne ve Talas´a hayırlı olmasını diliyorum.? şeklinde ifade etti.
Tören sonunda edilen dua ve kesilen kurbanın ardından Abdülhamid Han Camii´ne ilk beton döküldü.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor