ABDÜLHAMİD HAN

ABDÜLHAMİD HAN

VEFATININ 100. YILINDA ANILACAK

Talas Belediyesi´nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Ulu Hakan II. Abdülhamid Han vefatının 100. yılında anılacak. ?Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan?ı Anlamak adlı program 10 Mart Cumartesi günü saat 19.00´da Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz kampüsünde gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü Pelin Çift´in yaptığı şehzade Orhan Osmanoğlu´nun katılımıyla Prof. Dr. Metin Hülagü ve Bir diğeri ise Yıldız Üniversitesinde Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu´nun panelist olduğu program hakkında konuşan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Talas Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerde oldukça yoğun bir çaba içerisindeyiz. Belediye olarak görevlerimiz arasında, asfalt, yol, park yapmak gibi hizmetler geliyor. Ancak özellikle kültürel hizmetlerde insana yapacağımız yatırımlar çok önemli. Bu kapsamda 10 Mart Cumartesi günü saat 19.00´da Erciyes Üniversitesi´nin 15 Temmuz kampüsünde Ulu Hakan Abdülhamit Hanı anacağımız çok güzel bir etkinliğimiz olacak.? dedi.

?Bu yıl özellikle Abdühamid Han´ın 100´üncü vefat yılı olması hasebiyle önemli.? Diyen Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:

?Pelin Çift Hanım´ın moderatörlüğünde şehzade Orhan Osmanoğlu´nu misafir edeceğiz. İnşallah Abdülhamit Han ile ilgili bilgileri bizle paylaşacak. Osmanlı Hanedanı mensuplarının ne sıkıntılar çektiklerini anlatacak. Aynı zamanda Abdülhamid Han üzerinde araştırmalar yapan değerli Hocamız Metin Hülagü panelist olacak. Bir diğeri ise Yıldız Üniversitesinde Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu Hocamız. Hocalarımız Abdülhamit Hanı anlatacaklar. Abdülhamid Han´ın mekanı cennet olsun. Ülkemizi bölmek isteyen bir grup var. Ama biz çok şükür dimdik ayaktayız. Türkiye üzerinde hayal kuran herkesi bertaraf edeceğiz. İnşallah Ulu Hakan´ı anlamak her şeyi anlamak olacaktır. Kaçırılmayacak bir program olacak. Tüm Kayserili ve Talaslıları programımıza bekleriz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi