ABD`Lİ DİPLOMAT BÜYÜKŞEHİR`DE

ABD`Lİ DİPLOMAT BÜYÜKŞEHİR`DE

Amerika`nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti. Konuk Müsteşar, Başkan vekili Ahmet Çolakbayraktar ile görüştü.

Amerika`nın Anakara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, ziyaretin başlangıcında Türkçe konuştu. Resmi olarak ilk kez Kayseri`ye geldiğini; ancak 1981 yılında Kayseri`yi bir kez ziyaret ettiğini ifade eden Turner, Kayseri`nin çok değişmiş olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çolakbayraktar, konukları Kayseri`de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti ve Kayseri hakkında bilgi verdi. Kayseri tarihinden söz eden ve bu toprakların genlerinde ticaret olduğunu söyleyen Çolakbayraktar, "Ancak sadece ticaret şehri değiliz. Kayseri`nin pek çok özelliği var" dedi. Konuşmasında Erciyes projesinden de bahseden Ahmet Çolakbayraktar, Erciyes Master Planı`nın Kayseri`yi kış turizminde merkez yapmak üzere yürütülen bir proje olduğunu söyledi.
Amerikalı Müsteşar James Turner da 2002`den bu yana Türkiye ekonomisinin üç kat büyüdüğünü ve aynı sürede Amerika ile ilişkilerin de yine üç kat büyüdüğünü belirtti. Kayseri`nin önemli bir kent olduğunu da ifade eden Turner, Kayseri`ye gelme sebebinin Amerikan firmalarıyla işbirliği alanlarını görmek olduğunu söyledi.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi