AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BERGER:

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BERGER:

?KAYSERİ AVRUPA´YI ETKİLEDİ?

Bir dizi  ziyaret  ve  temaslarda  bulunmak üzere  ilimize gelen  AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berge  Vali  Süleyman Kamçı, Büyükşehir  Belediye Başkanı Mustafa  Çelik, Kayseri  Ticaret Odası  Başkanı  Mahmut Hiçyılmaz´ı  ziyaret  ederek  görüş  alışverişinde  bulundu?    AB Delegasyonu Başkanı  Berger de Kayseri´nin özellikle şehir planlaması konusunda Avrupa  şehirlerinden  önde olduğunu tesbit ettiklerini  kaydederek   ?Sizin yaptığınız bazı uygulamalardan yeni şeyler öğrenip Avrupa´da uygulayabiliriz? ifadelerini kullandı. 

AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger  iki günlük  Kayseri  ziyaret turuna  Vali  Süleyman Kamçı´yı  makamında  ziyaret ederek  start verdi?   Vali Kamçı tarafından Valilik girişinde karşılanan AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger ilk olarak Valilik Şeref Defteri´ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını  vurguladı?                 

AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger ise Vali Kamçı´ya misafirperverlik ve ağırlamadan dolayı teşekkür ederek, sözlerine şu şekilde devam etti ?Ayrıca güvenlik desteği için de çok teşekkür ederiz. Sizin de ifade ettiğiniz üzere Ankara´dan geliyoruz. Her zaman başkentin dışına çıkıp ülkenin geri kalan kısmında neler oluyor gezip görmek iyi bir şey. Çünkü bizim işimizin iyi yanı ülkenin her yanında devam eden işbirliği çalışmalarımız var. Aynı şekilde de Kayseri´de bizim devam etmekte olan çalışmalarımız var. Dün Ankara dışından Ankara´ya gelen ziyaretçiler vardı. Tarım Bakanlığında bir etkinlik düzenledik. Malatya kayısısı için menşei sertifikalarını verdik. Menşeine bakarak koruma altına alınacak Kayseri´den de 3 tane ürün bulunuyor. Bunlar pastırma, sucuk ve mantı.?                                                                                                                     

Ziyarette AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger´e AB Delegasyon İşbirliği Başkanı Dimitrina Karayotova ve kalabalık bir heyet eşlik etti.         

AB Türkiye Delegasyon Başkanı ve Büyükelçi Christian Berger  ve beraberindeki  heyet  Valilik ziyaretinin  ardından  bu defada  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ederek bir süre görüştü. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. AB Delegasyonu Başkanı Berger, Kayseri´den çok etkilendiğini belirtti ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin bazı çalışmalarının Avrupa´daki şehirlerde uygulanabileceğini  kaydetti?

AB Delegasyonu heyetine  Kayseri hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, Kayseri´nin 6 bin yıllık tarihe sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu söyledi. Güçlü bir ticari geçmişe sahip olduklarını ifade ederek  ?Şehircilik açısından da 147 yıllık geçmişe sahip bir belediyeyiz. Projeleriyle takip edilen, örnek alınan işler yapıyoruz. Planlı ve düzgün gelişen bir şehiriz. Şehirdeki planlı gelişim insanların yüzüne de yansıyor. Huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir şehirde bulunuyoruz. Ayrıca, şehrin tüm yönetim dinamikleri arasında bir uyum vardır. Bu uyum Kayseri´yi Türkiye´deki diğer şehirlerden daha hızlı büyütüyor? değerlendirmesinde  bulundu?

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de çok sıcak bir şekilde karşılandıkları için teşekkür etti. Ziyareti öncesinde Türkiye ile ilgili rehber bir kitap okuduğunu ifade eden Berger, ?Bu kitapta Kayseri hakkında anlatılan bilgilerden çok etkilendim. Hem tarihi zenginlik hem de güçlü ekonominin birleşimi bu şehirde var. Kökleri derin bir geçmiş ve girişimci bir ruhu taşıyor. Bu da şehri ilginç hale getiriyor? diye konuştu.  Kayseri´de yapacakları görüşmelerin yanı sıra bazı projeleri yerinde görmek istediklerini de belirten AB Delegasyonu Başkanı Berger, bazı projelere de destek vermek üzere geldiklerini söyledi. Başkan Çelik, bu açıklama üzerine Kayseri´de yaşayan Suriyelilerle ilgili İller Bankası ile birlikte yürüttükleri projeden bahsetti ve Avrupa Birliği´nin bu projeye destek verdiğinin altını  çizdi?

Başkan Mustafa Çelik görüşme sırasında Kayseri´nin ticari genlerinin kaynağı olan Kültepe´den ve burada çıkarılan tabletlerden de bahsetti. Kazılarda çıkan bir tableti örnek gösteren ve bu tablette yazanları AB Delegasyonuna anlatan Başkan Çelik, ?Eski tabletlerin yerine artık yeni tabletler kullanıyoruz. Bizim coğrafi anlamda avantajlarımız yok; ama en önemli değerimiz müteşebbis, girişimci insanımız. Girişimcilerimiz iş ve kaynak yaratarak bu şehri geliştiriyorlar? ifadesini kullandı?

Kayseri ile ilgili anlatılanlardan etkilenen AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger de Kayseri´nin özellikle şehir planlaması konusunda önde olduğunun görüldüğünü belirtti ve ?Sizin yaptığınız bazı uygulamalardan yeni şeyler öğrenip Avrupa´da uygulayabiliriz? diye  konuştu?

Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger´e el yapımı vazo ve Büyükşehir Belediyesi´nin bastırdığı Kayseri hakkında yazılmış kitabı hediye etti.

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve ekibinin  Kayseri  gezisinin üçüncü durağı  Kayseri Ticaret  Odası  oldu?  Oda Başkanı  Mahmut Hiçyılmaz ve Yönetim Kurlu  üyeleri  tarafından yeni  hizmet  binasında  karşılanan konuk heyet  Kayseri de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Hiçyılmaz ise  AB üyeliği konusunda  ülkemize uygulanan  tutumun  yanlış olduğunun altını çizdi?

Konuk heyet  ilk gün  ziyaretlerinin  son durağında  ise  Erciyes  Üniversitesi  Teknopark´ta incelemelerde  bulunarak  günü  noktaladılar?



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret