YETKİ BELGESİZ İŞ YAPAMAYACAK

 YETKİ BELGESİZ İŞ YAPAMAYACAK

YETKİ BELGESİ OLMAYAN MÜTEAHHİT İŞ YAPAMAYACAK Kayseri Ticaret Odası'nda yapılan bilgilendirme toplantısında 2012 yılının başından itibaren yapı müteahhitlerinin yetki belgesi, inşaatlarda çalışan ustaların ise ustalık ve sertifikaları olmadan çalışa

Kayseri Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, çıkarılan yönetmelikler sonrasında müteahhitler ve işçiler için çeşitli kriterlerin arandığını söyledi. Adıyaman, “İnşaatların sağlamlığı, çalışan elemanlara bağlı” diyerek, yapılan düzenlemelerle 2012 yılından itibaren müteahhitlerin yetki belgesi almalarının zorunlu olduğunu duyurdu. Yetki belgesi almayan müteahhitlerin iş yapamayacağını duyuran Adıyaman, “Yönetmelikte resmi veya serbest diye bir ayrım yok. Bu düzenleme tüm yapı müteahhitlerini kapsıyor. Yetki belgesi, ustalık ve sertifika uluslar arası kriterlere uygun ve geçerli olacak” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Fethi Şahinoğlu ise müteahhitlerin yetki belgesi numarası almalarının gerekli olduğunun altını çizdi. Şahinoğlu, “Bu numara tüm Türkiye genelinde geçerli olacak. Numara ile müteahhidin ne iş yaptığı tek tek belirlenecek. Bu numara ile Türkiye'deki müteahhitlerin envanteri çıkarılacak” dedi.

İnşaatlarda çalışanların da ustalık belgesi ve sertifika almaları gerektiğini söyleyen Şahinoğlu, “2012 yılından itibaren inşaatlarda çalışan ustaların, ustalık belgesi ve sertifika almaları zorunlu olacak. Belgesi ve sertifikası olmayanlar çalışamayacak” diye konuştu.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak