“TÜRKOVAC” ekibine şükran ziyareti

 “TÜRKOVAC” ekibine şükran ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı ile Yönetim Kurulu üyeleri  acil kullanım onayı alan Türkovac aşısının geliştirildiği, Kayseri’nin ve Türkiye’nin gururu Erciyes Üniversitesi  Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ni ayrı ayrı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alıp,  şükranlarını sundular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Covid-19 döneminde dünyanın birinci önceliği olan aşı için büyük bir özveri ile çalışmalarını yürüterek Türkovac aşısını kullanıma sunan Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Büyükkılıç’a Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli eşlik etti.                                             

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerli ve milli bir üretici olmanın ve Türk aşısına güvenmenin sevincini yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu “5 üniversitesi olan, 2 aktif Tıp Fakültesi olan bu güzel şehrimizde, aşının Erciyes Üniversitemizin Tıp Fakültesi bünyesinde çıkıyor olması bizleri sevindirdi ve gururlandırdı. Her şeyden önce tebriklerimizi sunuyoruz. Bir araştırma üniversitesine yakışan bir çalışma. Daha fazlasını umuyor ve üniversitemize inanıyoruz”                 

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ de Başkan Büyükkılıç’ın merkeze ilk ziyareti olmadığını, birkaç kere daha merkezi ve üniversiteyi ziyaret ettiğini belirterek, konuyla alakalı sunduğu destek ve motivasyonlarından dolayı  teşekkür etti.

Öte yandan merkezin bir diğer ziyaretçileri de  Kayseri Ticaret Odası Heyeti oldu. Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Başkan Yardımcısı Hacı Bekir Kuzucu, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Sırıklı, Hüseyin Mercan, Mehmet Gülsoy, Şevket Uyar, Latif Başkal ve Ali Alkan ile birlikte Covid-19’a karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC’ın çalışmalarının yürütüldüğü Erciyes Üniversitesini ziyaret ettiler.  Rektörlük binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Gülsoy, “Dünyada Koronavirüs aşısını üreten 9 ülkeden biri olduk. Bu fevkalade önemli.  Tabi bunun Erciyes Üniversitemizde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkması ise son derece anlamlı. 1 buçuk yıl gibi kısa çalışma ve hazırlık döneminin ardından gereken onayları alarak üretim ve kullanma aşamasına gelen TURKOVAC’ın salgına karşı vatandaşlarımızı en etkili şekilde koruyacak olması da gayretin bir sembolü olarak tarihe geçmiştir. Bu başarıdan dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı