"TEBRİK EDİYORUM, İYİ Kİ ONBAŞI DEMİŞ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel için 'Onbaşı' demesini ilginç bir şekilde yorumladı. Yakut, "Tebrik ediyorum. İyi ki onbaşı demiş, paye v

AK Parti Kocasinan İlçe Teşkilatı'nın genel kuruluna katılmak için Kayseri'de bulunan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Demirtaş için, "Tabi bir şeyi karıştırmış. Anladığım kadarıyla kendisine paye verenlerle Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı'nın hangi şartlarda nasıl oralar geldiğini birbirine karıştırmış" ifadesinde bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti ve ondan önceki Osmanlı İmparatorluğu daha önceki Selçuklu ve daha önceki devletleri saydığımız zaman Türk tarihi binlerce yıllık devlet geleneğinin bir neticesidir. Dolayısıyla Türk ordusunun da binlerce yıllık bir geçmişi var" diyen Yakut, şu şekilde konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes yetkisini anayasadan yasadan alır. Hiç kimse diğerine paye ve makam verme yetkisinde değildir. Türkiye Büyük Millet Meclis'inde son zamanlar da gördüğümüz bir parti, terör örgütünü savunmaya kalkışıyorsa ve kendi payelerini de onlardan alıyorlarsa orda bir karışıklık var demektir. Tabii ki şiddetle kınıyorum. Herkesin haddini hukukunu ve hududunu bilmesini istiyorum. Türk milletinin ve Türk devletinin yüreği gerçekten geniş çok sabırlı bir milletiz çok sabırlı bir devletiz."

Yakut, seçim döneminde yaptığı konuşmaları hatırlatarak, "Nasıl benim seçim önceki konuşmalarımda terör örgütünün nerelere geleceğini söylemişsem şimdide söylüyorum. Türkiye'de örgüt bitirileceği gibi örgütün uzantıları olan yasal sınırlar dışına çıkan her kurumda bu sınırlar içerisine çekilecektir. Bütün parti genel başkanları makam ve mevkide olan kişiler, şahıslar makam sahipleri yetkilerini görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasasından ve o anayasa çerçevesinde çıkarılan yasalardan alır. Kimse kimseye makam mevki ve paye vermek konumunda değildir. Herkes önce kendisinin nereden paye nerden rütbe aldığın önce bir sorgulaması gerekir diyorum" diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”