Özhaseki : “Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız”

 Özhaseki : “Depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız”

AK Parti Kayseri İl Başkanlığınca tertiplenen bayramlaşma töreninde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ülkemizdeki deprem gerçeğine bir kez daha dikkat çekip “Depreme hazırlıklı olup, gerçeği ile yaşamayı öğrenmeliyiz” ifadesini kullandı.                                           

AK Parti Kayseri İl Başkanlığınca tertiplenen ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Ak Parti  AK Parti mevcut milletvekillerinden İsmail Tamer, İl Başkanı Fatih Üzüm, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.                                   

İl Başkanı Fatih Üzüm’ün kıs selamlaşma konuşması ile start alan tören de konuşan ve milletvekili adaylarına sonuna kadar destek vereceklerinin altını çizerek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ülkemizdeki deprem gerçeğine de dikkat çekip hazırlıklı olmak zorunda olduğumuzu vurgulayarak şunları kaydetti  “İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramımız da şimdiden mübarek olsun. Ramazan boyunca güzel bir iklimi hep beraber yaşadık, çok şükür bugün de bayrama kavuşuyoruz. Bu bayramımız biraz buruk geçecek. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi asrın felaketi olarak adlandırılan bir deprem olayını yaşadık. Bu depremde 11 vilayetimiz doğrudan, 100’e yakın ilçemiz ve bine yakın köyümüz de doğrudan etkilendi. 650 bin civarında yıkılan veya onarmak zorunda kaldığımız bağımsız birimimiz var. 14 milyon insan bundan etkilendi ve 50 bin canımızı kaybettik. Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası ne yazık ki depremler ülkesi. Son 100 yılda 6 ve üzerinde şiddette olan deprem sayısı 60 civarında. Bunlarda ölen insanlarımız da ne yazık ki 130 bin civarında. Bunu bilerek yaşamak ve buna uygun şekilde hareket etmek zorundayız. Bir felaket meydana geldiğinde de bir irade ortaya koyarak, hep birlikte o yarayı sarmak durumundayız. Allah hepimizin yüzünü güldürsün, kötülere fırsat vermesin diye dua ediyorum. Seçimlerde seçilecek kardeşlerimize de sonuna kadar destek vererek, kendilerini mecliste görmek istediğimizi ifade etmek istiyorum”                                                                   

Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Özhaseki sözlerinin devamında milletvekili listesinin isabetli seçimlerle hazırlandığına vurgu yaparak adaylar hakkında tek tek bilgiler verip, başarılı olmaları için gayret göstereceklerini kaydetti.                                         

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar’ da seçimlerde terörle aralarına mesafe koymayanlara karşı vatandaşların da mesafe koymalarını isteyerek şu konularının altını çizdi “Hep birlikte vatanımız, milletimiz, ülkemiz için ve büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son yıllarda nereden nereye geldiğimizi hepiniz gördünüz, hepiniz yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz. İnşallah bundan sonra da planlarımızı, projelerimizi, çalışmalarımızı ülkemizin daha da güçlenmesi, kuvvetlenmesi ve büyümesi için sürdüreceğiz. Bu konuda biz milletimizle beraberiz, omuz omuzayız. Tek yumruk tek yürek olarak bu çalışmalarımız devam edecek. Ülkemizin güvenliği ve bekası için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemize karşı tehdit olarak ilk başta PKK var. Bunun yanında YPG var ama Mehmetçik gece demeden gündüz demeden son derece arazi, iklim şartlarında onların peşinde mücadelesini sürdürüyor. Onları çok şükür kazdıkları çukurlara gömdüler, gömmeye devam ediyorlar. Biz bu çalışmaları sürdürerek inşallah yıldan beri milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Çalışmalarımız bu yönde. Ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerin ferasetine güveniyoruz. 14 Mayıs yaklaştı geliyor, ne yapacağınızı biliyorsunuz. Terörle arasında mesafe olmayanlarla aranıza mesafe koyun. Terörle mesafesi olmayanlara asla itibar etmeyin. Teröristleri başımıza bela edeceklere asla müsaade etmeyin. Bu konuda ne yapacağınızı biliyorsunuz. 14 Mayıs’ta bu işin gereğini yaptıktan sonra inşallah 15 Mayıs zaferinde sizlerle beraber olmak üzere”                                           

Konuşmaların ardından protokol ve parti yönetimi vatandaşlarla bayramlaşarak töreni noktalarken, giderek hız kazanan sağanak yağış da törene farklı bir hava kattı.   

 

 



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı