Özhaseki : “300 binden fazla konutu bir yıl içerisinde teslim edeceğiz”

 Özhaseki : “300 binden fazla konutu bir yıl içerisinde teslim edeceğiz”

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere ilimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki önceki akşam ilimiz Sanayici ve İş Adamları ile buluştu. Bakan Özhaseki toplantıda yaptığı konuşmada “İnşallah söz verdiğimiz gibi 300 binden fazla konutu bir yıl içinde, iki yıla kalmadan da diğer bütün konutları bitirip depremzede kardeşlerimizi evlerine kavuşturacağız.” İfadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de düzenlenen Sanayici ve İş Adamları Buluşması’nda yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı olarak 28 Mayıs seçimlerinde kararlılıkla çalışıldığının altını çizerek  şu bilgileri paylaştı  "'Vuku bulanda hayır vardır.' biz, böyle söyledik ve devam ettik. İkinci seçimle birlikte yüzde 50'yi geçtik. Hamdolsun yine biz Cumhur İttifakı olarak ipi göğüslemiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızı da makama oturttuk. Türkiye'de şeffaf bir seçim oldu. Demokrasinin kurallarının hakkıyla oturduğu tüm dünyaya ilan edilmiş oldu. Çok şükür güçlü Türkiye imajı bir kere daha oturdu. Eskiden üzerinde oyunlar oynanan bir Türkiye olmaktan, Batı aleminin gözüne bakarak ne isterlerse yapılan bir ortamdan şimdi güçlü bir liderliğin ve milletin arkasında olduğu bir liderliğin inşallah inşa edileceği yüzyıla doğru girileceği bir dönem başlıyor. Bundan dolayı da mutluyuz." 

Sözlerinin devamında seçimde Kayserili hemşerilerinin AK Parti'ye 5 milletvekili verdiğini hatırlatan Özhaseki şunları kaydetti  " Biz, Kayserimiz ve tüm şehirlerimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kayseri TBMM’de 10 Milletvekiliyle temsil ediliyor, 7’si Cumhur İttifakı’nda. Ben de 8. Milletvekili olarak gayret edeceğim. Bu dönem muhalefetteki arkadaşlar şehrimizi kötülemekten vazgeçsin, 10 Milletvekilimiz kol kola girsin; ben de 11. Milletvekili olarak çalışacağım.” 

Bakan Özhaseki sözlerini tamamlarken asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin bin yıllık medeniyetin karşılaştığı en büyük afet olduğunu vurgulayıp, 300 binden fazla konutun bir yıl içinde tamamlanarak depremzede hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek şöyle konuştu  "14 milyon insan bundan etkilenmiş. 100 kadar ilçemiz, 1000'e yakın köyümüz ve yıkılan bina sayısı, dün aldım rakamları bir daha, çünkü itirazlar oluyor. Mahkemelerin verdiği kararlar var, ara ara değişebiliyor. 680 bin konut yıkılmış. 170 bin de iş yeri, depo, ahır, köy yıkılmış, tek katlı. Yani 850 bin tane bizim yapmak zorunda olduğumuz ev var, iş yeri var. Bunların altyapıda yapacağız. Bunların hepsinin maddi zararı 100 milyar dolar civarında. İnsanların bir kısmı çadırdalar, bir kısmı konteyner kentteler. Oradan da haliyle bir an önce çıkmak istiyorlar. Diyorlar ki 'acele evlerimizi yapın verin.' Bunlar yapılacak, çaresi yok. Bu yükün altından kalkacağız. Değişik formüller var. O formülleri geliştiriyoruz zaten. Benim bulduğum yeni formüller var, çalıştığım. Çarşamba günü kabine toplantımız var. Kabine toplantısında deprem bölgesi için bulduğumuz yeni formülleri Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Bu formüller devreye girdiğinde depremzede kardeşlerimizin evlerini çok daha kısa sürede vereceğiz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden, güvenli ve sağlam konutlarına kavuşturacağız. İnşallah söz verdiğimiz gibi 300 binden fazla konutu bir yıl içinde, ondan sonra bir buçuk ve iki yıla kalmadan da diğer bütün konutları bitirip herkesi evlerine kavuşturacağız." 

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı