Özhaseki:“85o bin konutu depremzedelere teslim edeceğiz”

  Özhaseki:“85o bin konutu depremzedelere teslim edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü için yapılacak olan yeni  hizmet binası temeli Bakanı Mehmet Özhaseki’nin onur konuğu olarak iştirak ettiği törenle atıldı. Özhaseki törende yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için 850 bin bağımsız birim yapmak zorunda olduklarını ve söz verilen süre içerisinde kalıcı konutların depremzedelere teslim edileceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü için yapılacak olan yeni hizmet binası için gerçekleştirilen temel atma törenine  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Gökmen Çiçek, önceki dönem Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Saadet Partisi Milletvekili Mahmut Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, bakanlık müdürleri, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu ile birlikte kurum personelleri iştirak etti.                                                                                                                                 

 Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, laftan çok icraata baktıklarının altını çizerek yeni yapılacak olan il müdürlüğü hizmet binasının Kayseri’ye yakışacağını belirtip Bakan Özhaseki’ye şükranlarını sundu.                           

Bakan Özhaseki’nin önderliğinde Kayseri’ye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Vali Gökmen Çiçek’de deprem bölgesinde yoğun çalışmalar içerisinde bulunan Özhaseki’nin gözünün arkada kalmaması gerektiğini ifade etti.                                                                      

Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar da, Kayseri’nin güzelliklerine güzellik katmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak şunları kaydetti. “ Sayın Bakanımız yıllardan beridir Kayseri’nin gelişmesi ve güzelleşmesi için bilgisini, tecrübesini aktarmış bir arkadaşımız. Şimdi de Bakanımız olarak sadece ilimize değil Türkiye’ye hizmet etmenin heyecanı ve gayreti içerisindedir. Kendisine bu vazifesinden dolayı huzurlarınızda başarılar ve güç, kuvvet diliyoruz. Kayserimiz gerçekten parlayan bir yıldız. Daha da ileri gitmek için gayret gösteriyoruz. Kayseri’nin gelişmesi için herkes elinden gelen gayreti gösterdi ve katkılar sağladı. “    

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’de konuşmasında temeli atılan hizmet binasının teknik özellikleri hakkında bilgiler verirken, Selçuklu medeniyetine benzer yapının modern binaların taşımış olduğu tüm özellikler olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu “Dört katlı, Selçuklu medeniyetine benzer bir yapıda olacak. Mimari siluet olarak böyle bir yapı olmakla birlikte günümüz modern şehirciliği ve modern binaların taşımış olduğu tüm özellikler olacak. İçerisinde sıfır atık projesi mutlaka uygulanacak, bir taraftan gri sular değerlendirilecek. Bir taraftan da güneş enerjisiyle birlikte bir kısım elektrik giderlerini de kendi içerisinde karşılayabilecek yapıda olacak. Yaklaşık 400 kişinin çalışabileceği bir mekânda ferah ortamda arkadaşlarımız Kayserimize hizmet edecekler. “ 

Sözlerinin devamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için 850 bin bağımsız birim yapmak zorunda olduklarını hatırlatan Bakan Özhaseki, söz verilen süre içerisinde kalıcı konutların depremzedelere teslim edileceğinin altını çizerek şu bilgileri paylaştı  “ 850 bin bağımsız birim ne demek? Ortalama Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş gibi 5,6 tane daha vilayetin sıfırdan yapılması demek. Altyapısıyla birlikte yeniden yapılması demek. Binlerce yıllık kadim şehirlerimizin yok olduğu bir ortamda bu şehirlerimizin yeniden inşa edilmesi kolay olmasa gerek… Deprem bölgesinde AK Parti’li belediyeler parti farkı gözetmeksizin ve ayırmaksızın herkesin imdadına yetişmeye çalıştılar. Önce arama kurtarma faaliyetlerine hep beraber katıldılar. Şimdi de bakanlık olarak kalıcı konutlara geçişi üstlenmiş oluyoruz. İnşallah söz verilen süre içerisinde de bu konutları yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Bütün bunların maliyeti 100 milyar dolarlık maliyeti var. Kolay değil, bütçede hiç öngörülmemiş bir iş. Ama biz bunların Allahın izniyle altından kalkarız. “     

Bakan Özhaseki sözlerinin sonunda eski hatalara düşmeyeceklerini ve fay kırıklarının ve dere yataklarının üstüne ev yapılmasına izin vermeyeceklerinin altını kalın çizgilerler çizdi.

Konuşmalarının ardından dualarla yeni hizmet binasının temeline ilk harç konularak start verildi.

 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”