NÖBETÇİ VEKİL NERGİS:“DIŞ POLİTİKADA ETKİN BİR ROLÜMÜZ VAR”

 NÖBETÇİ VEKİL NERGİS:“DIŞ POLİTİKADA ETKİN BİR ROLÜMÜZ VAR”

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi. İlimizin tek kadın milletvekili olan Hülya Atçı Nergis’in nöbet tutup ilimiz sakinlerinin sorunlarına çözüm aradığı uygulama kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını cevaplayan Vekil Nergis Türkiye’nin dış politikada etkin bir rolde olduğunun altını çizerek, bölge ve dünya istikrarına ciddi katkılar sunduğu değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığınca uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının bir yenisi daha gerçekleştirildi… İlimizin tek kadın milletvekili olan Hülya Atçı Nergis nöbet tuttuğu uygulama kapsamında tertiplenen basın toplantısında medya mensuplarının ülke ve ilimiz gündemi ile ilgili sorularını cevapladı.

Sözlerinin başında basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Vekil Nergis Ak Parti Hükümeti’nin uluslararası arenada uyguladığı diplomasi başarılarına dikkat çekerek şunları kaydetti….“Türkiye’nin dış gündemi çok yoğun. İçerisinde bulunduğumuz gündemle alakalı hususlara değinmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Libya ile bir anlaşma imzaladık. Bu kapsamda da Ocak ayı içerisinde geçen hafta tezkere Mecliste kabul edildi. Putin ve Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeler doğrultusunda Libya’da ateşkese gidilmesi konusunda bir mutabakata varıldı. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelinecek ve görüşmeler yapılacaktır. Tabi bölgenin istikrarı, Suriye krizinin Astana süreci ile çözülmesi konusunda Türkiye’nin hem Libya’da hem Suriye’de ABD ve İran arasındaki gerilimin olumlu neticelenmesi konusunda etkin bir politika uygulama ve izlemektedir. Türkiye dış politikada ve dünyada izlediği çok yönlü diplomasiyle ülkenin ve dünyanın istikrarına ciddi katkılar sunmaktadır. Bunun altını çizmek istiyorum. “

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin önemine de işaret eden Vekil Nergis,” Biliyorsunuz geçenlerde Türk Akım projesi açıldı. Rusya doğalgazı 1800 kilometrelik hatla birlikte Türkiye’ye bağlandı ve Türkiye’den dünyaya pazarlanacak. 31,5 milyar metreküp doğalgazın 15,75 milyar metreküpü hiçbir aracı olmadan doğrudan ülkemize ulaşacaktır. “ ifadesini kullandı…

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi