MUTLAKA ÖZÜR DİLEYECEKLER

 MUTLAKA ÖZÜR DİLEYECEKLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yargının kararına rağmen Kayseri ile ilgili yalan ifadeler kullanılmasından siyasetçi olarak üzgün olduğunu belirtti. Yalan söyleyenlerin mutlaka özür dilemesi gerektiğini aktaran Yıldız, "Kayseri üzerinden s

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İktidarıyla muhalefetiyle bizler aldığımız sorumluluk ve omuzlarımızda hissettiğimiz görev gereği daima doğru şeyler yapıp doğru konuşmamız lazım. Bu siyasetin saygınlığının kazandırılması için de şart. AK Parti hükümetinin 9 yıldan beri yaptığı bu. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bütün milletvekillerimiz, bakanlarımız bu çizgiye çok dikkat ediyor ve önem veriyorlar." dedi.

Muhalefet partisini eleştiren Bakan Yıldız, "Kalkıp da sırf muhalefet etmek adına, gayretlerini her zaman ortaya koyan belediye başkanımızla alakalı böyle bir isnat hepimizi parti ayırmaksızın tabi ki üzmüştür. Bu konu son derece açık. Bir milletvekili savcılığa gelip 200 sayfadan daha fazla suç duyurusunda bulundu. İçinde gizli dedikleri mektup var. Açık dedikleri yazılar var. Her türlü isnat var ve o mektup gizli olmaktan da çıktı... Ne oldu? Savcılığa suç duyurusunda bulunan evrakların arasında da yer aldı. Bu evrak da zaten gizli evrak falan değil. Suç duyurusuyla alakalı savcılık karar verdi. Herhangi bir takibe gerek yoktur dedi. Şimdi ne olacak? Hangi yüzle ne söyleyeceksiniz? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Yani bizler söylediklerimizin arkasında durabilecek cümleleri kullanmamız lazım" şeklinde konuştu.

"Siyaset sorumluluk ister." diyen Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Siyaset eğer o sorumluluğu taşıyamıyorsanız sizi de dışlar. Çünkü Türkiye kazanımlarından, gerek siyasette gerek ekonomi gerekse de idari alanlarda artık bu kazanımlarından ödün vermez. Geriye dönüşü olmaz. Her birimiz konuştuklarımıza dikkat etmek zorundayız. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun da kendisinin yanlış bilgilendirmeler sonucunda öyle bir yanlışa düştüğüne inanıyorum. Bunda ısrarcı olmasını kendisini daha çok aşağılara doğru çekeceği kanaatindeyim. Hiç böyle bir üslubu doğru bulmadım. Hele böyle gayretli çalışkan bir başkanımızla alakalı isnat yapmak. Yüzlerce sayfa yapıldı. Sonuç ortada. Yargı sürecinde benzer cümleleri eğer biz söylemiş olsaydık yargıyı etkilemek adına konuşmuş olurduk. Ama güya muhalefet konuşunca yargıyı etkilemiş olmuyor. O yüzden herkes konuştuklarına yaptıklarına dikkat edecek ve mahcup olmayacak. Şu anda mahcup oldular. Yalanlar bir bir ortaya döküldü. Kayseri üzerinden siyaset yapmaya çalışmak, hele bu kadar olumlu işler varken olumsuz manada siyaset yapmaya çalışmak daha da kötü olmuştur. O yüzden ben yalanlar ortaya çıktığı için siyaset adına üzüldüğümü belirtmek istiyorum."

Basın mensuplarının "Özür bekliyor musunuz?" sorusunu cevaplandıran Bakan Yıldız, "Mutlaka özür dileyeceklerdir. Her şey bedelsiz olmaz. Onun bedelini ödeyecekler. Bir iftira atıp da ulaşmadığı yer olursa o tekrar döner. Başta o kılavuzu yanlış olan arkadaşın Kayseri'den özür dilemesi lazım. Yani Kayseri milletvekili olup da Kayseri adına yalan yanlış şeyler konuşan arkadaş da mutlaka özür dileyecektir. Dilemezse zaten halkımız kabul etmez onu." şeklinde konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı