Kayseri’de yaşayan Niğdeliler hasret giderdi

   Kayseri’de yaşayan Niğdeliler hasret giderdi

Kayseri Niğdeliler Derneğince tertiplenen dayanışma yemeğinde bir araya gelen vatandaşlar hasret giderirken yemeğe Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’da onur konuğu olarak iştirak etti. 

Bir restoranda düzenlenen yemeğe Milli Savunma Bakanı ve AK Parti 1. Sıra milletvekili adayı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve çok sayıda Niğdeli katıldı.                                       

Düzenlenen yemekte konuşan Kayseri Niğdeliler Derneği Başkanı Elvan Öztürk, dernek faaliyetleri ile ilgili olarak davetlilere şu bilgileri aktardı “Kayseri Niğdeliler Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz tanışma ve kaynaşma yemeğinde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel günde birlik ve beraberliğimizin pekiştirmek, dayanışma duygularını güçlendirmek için bir araya geldik. Derneğimiz 2022’nin Haziran ayında kurulmuş olup, derneğimizin kuruluş amacı Kayseri’de yaşayan Niğdeliler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemek, Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamaktır. Derneğimizin amacı, Kayseri’nin Niğde’ye en yakın büyük şehir olmasından dolayı başta sağlık, eğitim ve ticaret için gelen hemşerilerimize yardımcı olmak ve gelecek nesillerimize miras olarak bırakacak güzellikleri korumak ve yaşatmaktır. Derneğimiz yakın zamanda kurulmuş olmasına rağmen 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra hızlı bir şekilde organize olarak depremzede kardeşlerimizin acısını azaltmak için gerek gıda gerekse ısınma malzemelerini ulaştırma konusunda hızla hareket edip kardeşlerimizin yanına koştuk. Ayrıca, Geri Dönüşümcüler Derneğine üye olan bir ekip ile KayseriValiliğimizin görevlendirmesi ile vinç ile depremin ilk gününden itibaren kurtarma faaliyetlerine katıldı”                                        

 Niğdeli Dernekler Federasyonu Başkanı Tuğrul Urhan’ da Niğde’nin en meşhur şeyinin çıkardığı kahramanlar olduğunun altını çizerek şöyle konuştu  “Duygu yüklü bir videodan sonra çıkmak çok zor oldu. Bazen bana Niğde’nin nesi meşhur?” diye soruyorlar. Sayıyorum, patatesi, soğanı, Niğde gazozu, matbaası, mobilyası ama hepsinden daha üstün bir özelliği meşhur, Niğde’mizin yiğidi. Orta Anadolu’muz Türkiye çapında siyaseten de, ticaretende diğer bölgelere göre çok gerideyiz. Bu da bizim özelliğimiz ama bir şey de öndeyiz, vatanın yiğitliği konusunda. Ne zaman dara düşmüşse vatan, Niğde’den çıkar kahraman” 

Etkinliğin onur konuğu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise güçlü ve büyük bir Türkiye inşaa etmek adına mücadele verdiklerine dikkat çekerek şunları kaydetti  “Niğde geri kalmış falan değil. Boru var, halısı var, elması var, patatesi var, tarihi var. Şanlı bir tarihi var. Biz Niğdelilerden ve Niğde’den çok memnunuz. İnşallah ilk fırsatta da Niğde’yi ziyaret edeceğiz. Niğde’nin kahramanlığı, orada yapılan işleri dün de bugün de önemli. Biz her zaman olduğu gibi bütün illerimizde şanlı tarihimizle, mert, dürüst, Anadolu insanıyla çalışmalarımızı sıkı sadakatle yaptık, yapacağız ve hem illerimizi hem de ülkemizi olabildiğince güçlü yapmak için gayretimizi sürdüreceğiz. Burada bizim yapmaya çalıştığımız şey güçlü ve büyük Türkiye. Bütün prangalarından kurtulmuş olarak tam bağımsız, kararıyla güçlü ve büyük bir Türkiye’den bahsediyoruz” 

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”