‘KADINA ŞİDDET’ PROTESTO EDİLDİ

 ‘KADINA ŞİDDET’ PROTESTO EDİLDİ

TOSUNER: EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ ŞEHİRLERİ İNŞA EDECEĞİZ

CHP İl Kadın Kollarınca ‘Kadına Şiddet’ ve ‘Kadın Cinayetleri’ni protesto etmek maksadı ile 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasının Kayseri ayağında konuşan Kadın Kolları İl Başkanı Alime Esin Tosuner yeni infaz yasasıyla yapılan tahliyelerin şiddeti artıran önemli bir unsur haline geldiğine dikkat çekerek “Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlayana kadar emeğin sömürülmediği şehirleri inşa edeceğiz” ifadesini kullanıldı.

CHP İl Kadın Kollarınca ‘Kadına Şiddet’ ve ‘Kadın Cinayetleri’ni protesto etmek maksadı ile 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasının Kayseri ayağına CHP İl Başkanı Ümit Özer, Kadın Kolları Başkanı Alime Esin Tosuner ve partili kadınlar iştirak etti.

İl Kadın Kolları Başkanı Alime Esin Tosuner gerçekleştirdiği basın açıklamasında Nisan ayında 20, Mayıs ayında ise 21 kadının erkekler tarafından katledildiğini hatırlatıp, Pandemi sürecinde yargı süreçlerinin işletilmemesinden kaynaklı olarak durumun daha vahim noktalara geldiğinin iddia ederek “Tüm dünyada ve Türkiye’de korona virüs ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki korona virüs salgını süresince en çok etkilenen kesin: işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabi ki kadınlardı. Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük. Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Daha birkaç gün önce Konya’da Nargül Yıldız, Muğla’da Zeynep Şenpınar, Manisa’da Gülnur Kocabaş, Rize’de Rukiye Çerman ve Diyarbakır’da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi. “ değerlendirmesinde bulundu.

Tosuner sözlerinin sonunda caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddetin önlenemeyeceğini vurgulayarak ”Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır. Biz şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Katillerin hak ettikleri cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesinden devletin imzasını çekmek için uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlayana kadar emeğin sömürülmediği şehirleri inşa edeceğiz. Yaşasın Kadınlar, Yaşasın Mücadelemiz.” ifadesini kullandı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı